25 / 04 / 2024

Tüm Emek İş Blokları'nın kentsel dönüşüm temeli atıldı!

 Tüm Emek İş Blokları'nın kentsel dönüşüm temeli atıldı!

Kartal Belediyesi ve Çevre Bakanlığı işbirliğiyle Tüm Emek İş Sitesi hem imar kaydına alınmış, hem de depreme dayanıklı olarak yeniden yapılandırılma sürecine alınmıştı. Tüm Emek İş Sitesi Kooperatifi'nin AC Yapı ile anlaşması ve arsanın ruhsatlandırılmasından sonra temel atma çalışmalarının tamamlanmasıyla 17 Ağustos 2013'de yıkımı gerçekleştirilen Tüm Emek İş Sitesi'nin temeli törenle atıldı.



Kurbanların kesildiği temel atma töreninde, Tüm Emek İş Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Doğan, Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada, uzun ve zahmetli bir yolun sonundaTüm Emek İş Sitesi'nin temelinin atılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek "Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz'ün ileri görüşlülüğü ve üstün gayretleriyle ilk adım atıldı" dedi. 



Temeli atılan, AC Yapı Kartal Soğanlık Yeni Mahalle'de yer alan Tüm Emek İş Blokları kentsel dönüşüm projesinde 734 adet konut, ticari ve sosyal tesis inşa edilecek. 10 bin 157 metrekare alanda hayata geçirilecek olan AC Yapı projesinin inşaat alanı 67 bin metrekare. 2 blok halindeki projede kat sayısı 43 olacak. 


Tünaydın