20 / 04 / 2024

çevre bakanlığı

Tüm Emek İş Blokları'nın kentsel dönüşüm temeli atıldı!

Kartal Belediyesi ve Çevre Bakanlığı işbirliğiyle Tüm Emek İş Sitesi hem imar kaydına alınmış, hem de depreme dayanıklı olarak yeniden yapılandırılma sürecine alınmıştı. Tüm Emek İş Sitesi Kooperatifi'nin AC Yapı ile anlaşması ve arsanın ruhsatlandırılmasından sonra temel atma çalışmalarının tamamlanmasıyla 17 Ağustos 2013'de yıkımı gerçekleştirilen Tüm Emek İş Sitesi'nin temeli törenle atıldı.

Çevre Bakanlığı tanıtım müziği yarışmasında başvurular bitti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre BENİM” sloganıyla çevre ve şehircilik konularında toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışmasına başvurular son buldu.

Çevre Bakanlığı riskli yapıya 99 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli yapıya 99 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. 2014 yılının ilk altı aylık döneminde 23 bin 68 bina, toplamda ise 38 bin 87 bina riskli olarak tespit edildi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 37 şehirde 106 alan Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi.

İnşaatta 'atık dönüşümü' başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve de dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

Çevre Bakanlığı Şanlıurfa'da “Yöresel Mimari Projesini” hayat geçiriyor!

Çevre Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek “ Yöresel Mimari Projesini ” hayat geçirmeye başladı.

1 senede 30 bin atık yağ toplama noktasına ulaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

Trabzon Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İLBANK, Trabzon Uzungöl Koruma Amaçlı Nazım ve de Uygulama İmar Planı ile projelerine bir yenisini daha ekledi. Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor...

Erdoğan Bayraktar: 10 megavat altı HES’lere kesinlikle izin vermeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Kesinlikle izin yok” dedi, 10 MW altı 70 HES projesinin durumu belirsizliğini koruyor... Çevre Bakanlığı bünyesinde, profesyonel denetim ekibi kuruldu

Erdoğan Bayraktar ÇED raporunun detaylarını artırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, HES projeleri için alınacak Çevresel Etki Değerlendirme ( ÇED ) raporunun detaylarını artırdı...