24 / 04 / 2024

Sağlıksız binalar bir an önce yıkılmalı!

 Sağlıksız binalar bir an önce yıkılmalı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, bu nedenle kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. Özyurt, "Bu binalar bir an önce yıkılmalı yerine depreme karşı dayanıklı, nitelikli konutlar yapılmalı" dedi.



Türkiye'de 20 milyon konutun yüzde 45'inin deprem kuşağında yer aldığını ve büyük çoğunluğunun deprem riski ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, bu nedenle kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. Özyurt, "Bu binalar bir an önce yıkılmalı yerine depreme karşı dayanıklı, nitelikli konutlar yapılmalı" dedi. Kentsel Dönüşüm sayesinde; hem trafik hem de güvenlik problemlerinin ortadan kalkacağını önemle vurgulayan Özyurt; "İstanbul' da yeni yapılan projelerde; otopark, güvenlik ve ulaşım yolları sağlıklı şekilde planlanmaktadır. Bu sayede de;  İstanbul  içinde hem güvenlik hem de trafik ile ilgili problemlerin azalacağını göz ardı etmemek de gerekir" dedi. 


"VATANDAŞ BİLİNÇLENDİRİLMELİ"

Kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Özyurt, "Vatandaşa kentsel dönüşüm sayesinde hem depreme karşı sağlam yeni bir evi olacağı hem de evinin değerinin en az üç kat artacağı anlatılmalı" açıklamasında bulundu. Ortalama bir bina ömrü 35 ile 40 yıl olduğunu ancak İstanbul'a bakıldığında 50 ile 70 yıllık binalar gördüklerini dile getiren Özyurt, "Bu binalar ömrünü tamamladı ve derhal yenilenmesi gerekiyor" dedi. Özyurt sözlerine şöyle devam etti: "İnşaat yaptığımız Esenyurt ilçesinde Kentsel Değişim projeleri 8 yıl önce başladı. Bundan 8 yıl önce ilçe nüfusumuz 200 bin iken bugün 650 bin oldu. Lokasyon ve ulaşım kolaylığı da kentsel dönüşüm projelerini özellikle tetikliyor." 


Takvim EK




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri