28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm yıkımları

Sağlıksız binalar bir an önce yıkılmalı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, bu nedenle kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. Özyurt, "Bu binalar bir an önce yıkılmalı yerine depreme karşı dayanıklı, nitelikli konutlar yapılmalı" dedi.

Fikirtepe'deki son kale yıkıldı!

İstanbul Fikirtepe'deki bina dün yıkıldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile 3 yıldır anlaşma sağlamayan hak sahibi Alaaddin Demirel geçtiğimiz günlerde ikna olmuştu.

Kentsel dönüşüme "yeşil yıkım" dönemi geliyor!

Bakanlık, kentsel dönüşümde yıkılan tüm binaların kalıntılarının doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesini amaçlayan "sıfır atık" politikasından sonra inşaatta "yeşil yıkım" dönemini başlatıyor.

Kentsel dönüşümde hasar alan bina için ne yapılmalı?

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından Türkiye genelinde hasarlı binaların dönüştürülmesi gündeme geldi. Bu süreçte binalar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Ancak yıkılan binaların yakınındaki binalarda da hasarlar, can kayıpları yaşanıyor...

Kentsel dönüşüm kapsamında 'yıkım yönetmeliği' yok!

Kentsel dönüşüm ile 20 yılda Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yenilenmesi planlanırken hâlâ bir yıkım yönetmeliği bulunmuyor. Maliyeti düşürmek için yapılan hatalı yıkımlar can kayıplarına varan sonuçlar doğuruyor...