26 / 04 / 2024

Menderes Türel İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni ziyaret etti!

 Menderes Türel İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni ziyaret etti!

Müteahhitleri Derneğine ziyaret AKP Büyükşehir Belediye başkan Adayı Menderes Türel Dernek Başkanı Deniz Karataş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve müteahhitler ile görüştü . Görüşmede kentsel dönüşüm ele alındı



AKP Büyükşehir Belediye başkan Adayı Menderes Türel; Dernek Başkanı Deniz Karataş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve müteahhitler ile görüştü , sektörle ilgili bazı sıkıntıları dile getiren Başkan Karataş Yönetim kurulunun, müteahhitlerin ve Yapı Denetimler Birliği başkanının da yer aldığı bu buluşmada başta Kentsel Dönüşü olmak üzere, kentin imar sorunları, Otopark bedelleri vb sorunlar, çözümleri ve Kent e değer katacak projeler ele alındı. 


İyi bir örnek olmalı 

Karataş, " Meslek odalarında yapılan toplantılarda anlatılıyoruz ancak Türkiye'de 20 milyon yapı stoğunun 7 milyonunun yenilenmesi etraflıca işlenmesi gereken bir husustur. Konunun doğru tarafları öne çıkarılmalı ve kamuoyu ile paylaşılması gerekir, bu konu Antalya da 80 bine yakın yapı stoğunu ilgilendiren bir husustur, adını isterseniz kentsel dönüşüm , isterseniz kentsel yenileme, isterseniz riskli alanların dönüştürülmesi , ne koyarsanız koyun , iyi bir bölgede ve iyi bir örnek ortaya koymak zorundayız, diğer şehirlerde, yapılmışsa eğer bazı hatalar , bunların antalya da yapılmamasını istiyoruz , sırf bu yüzdende vakdimizi, nakdimizi harcayıp toplantılar yapıyoruz. " dedi. 

Türel yasaya değindi Menderes Türel ise bu konuya yönelik yaptığı açıklamada, Bu sıkıntıya yönelik mecliste kademeli fiyat tarifesi ile çözüm bulunabileceğini söyledi. Anayasa Mahkemesine itiraz sonucunda yasanın yeniden düzenlendiğini düşünüyorum. Bunları çözebilmemiz için yetkiyi almamız lazım" dedi ve Antalya nın kanatları ismini taktığı, şehri uçuracağını düşündüğü birçok projeyi ve bu projelerin sağlayacağı istihdama değindi. 

Karataş , Antalya nın imar ve inşasında Müteahhitlik sektörüne ve sektöre bağlı olan 300 e yakın , birçok meslek kolunun hem istihdam hemde ekonomik anlamda önemli olduğunu söyledi, misafirlerine başarılar diledi. 


Antalya İleri





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri