18 / 04 / 2024

Kepez kentsel dönüşüm için referanduma gidiyor!

 Kepez kentsel dönüşüm için referanduma gidiyor!

Kepez’in yeni cazibe merkezi olacağı Gülveren Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan gecekondu bölgesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesini mahalle halkına anlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Nisan ayında referanduma gidileceğini belirtti.




Başkan Tütüncü’nün Gülveren Mahallesi’ne yaptığı ziyarete, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan’da katıldı.Mahalle halkı arasında yapılacak referandumdan çıkacak karara göre tapu verileceğini ya da kentsel dönüşüm başlatılacağını belirten Başkan Tütüncü, sürecin hızlanmasıyla iki ay sonra referanduma gidilebileceğini müjdeledi. Mahalle sakinlerinin karar vermesinin ardından hemen işlemlere başlayacaklarını duyuran Başkan Tütüncü, vatandaş ne istiyorsa onu yapacaklarının altını çizdi.

Birçok ilden kentsel dönüşüm konusunda Bakanlar Kuruluna müracaatlar yapıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Siz ne istiyorsanız o yönde adım atacağız. Bana sorarsanız, kentsel dönüşüm sizin için çok daha iyidir. Ama yok biz istemiyoruz derseniz. O konuda hiç ısrarımız yok. Ben her zaman mahalleli ne söylüyorsa onu yaparım. Eğer tapu isterseniz, buradaki donatı alanlarını biraz daha küçülterek, konut alanlarını biraz daha büyütebiliyoruz. Ama nüfusa paralel olarak ihtiyaç duyulan okul, park, otopark, kütüphane alanlarını kaldırabilme imkanı yok” şeklinde bilgilendirme yaptı.

Her hak sahibine kullandığı yerin metrekaresinin yarısı kadar daire tapusu düştüğünü ve vatandaşların daire tapuları için hiç para ödemeyeceklerini söyleyen Başkan Tütüncü, “İnşaat süresince taşınma ve kira yardımı görecek vatandaşlar, önerilen projeyle daha çok yeşile ve sosyal alana sahip olacaklar” dedi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl