28 / 03 / 2024

Antalya Kepez'de 20 binin üzerinde gecekondu yıkıldı!

Antalya Kepez'de 20 binin üzerinde gecekondu yıkıldı!

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede bugüne kadar 20 binin üzerinde gecekonduyu kentsel dönüşüm kapsamında yıktıklarını söyledi.


KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede bugüne kadar 20 binin üzerinde gecekonduyu kentsel dönüşüm kapsamında yıktıklarını söyledi.


Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın nüfusunun üçte birinin kendi ilçelerinde yaşadığını söyledi. Kepez'de yapılan projelerin Antalya markasına olumlu katkı sunacağını dile getiren Tütüncü, çalışmaları 3 nokta üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti. Tütüncü, “Kentsel dönüşümü gerçekleştirmeliydik. Çevre ve şehircilik sorunları çok birikmiş, halı altına süpürülmüştü. Bunun yanında sosyo-kültürel değişimi sağlamalıydık. Sosyo- ekonomik dönüşümü de sağlamalıydık. Bunların üçünü at başı sürdürmeliydik. Bütün bunları aynı anda yaparken halkın demokratik katılımına imkan tanıdık. Bu üç dönüşümü gerçekleştiriyoruz" dedi.


DÖNÜŞÜMLER SESSİZCE


Kentsel dönüşümleri belediye eliyle yapmayı uygun görmediklerini dile getiren Tütüncü, arazileri birleştirilip vatandaşların kendilerinin yapmalarını tercihini sunduklarını aktardı. Tütüncü, “Sessizce mahallelerde dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 20 binin üzerinde gecekonduyu yıktık. Halkı bu sürece dahil ettiğimiz için sıkıntı çıkmıyor" diye konuştu. 


KEPEZ AMATÖR SPORCU YETİŞTİRİYOR


100 bin öğrencinin Kepez'de okuduğunu dile getiren Hakan Tütüncü, Anadolu'nun her tarafından öğrencinin ilçede öğrenim gördüğünü söyledi. Bu öğrencileri spor altyapısına kazandırmak için projeler ürettiklerini belirten Tütüncü, “Belediyenin işi spor kulübü çalıştırmak değil. Belediye, imkanlarını herkese uygun bir şekilde dağıtmalı. Profesyonel takımlar yerine halka spor yaptırmalı diye düşünüyoruz. 7 binden fazla çocuğa spor yaptırıyoruz. 3 bin 500 lisanslı sporcumuz var. 40 bin öğrenciyi gözden geçiriyoruz. 603 çocuğumuzu yetenekli futbolcu olarak tespit ettik. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimler veriyoruz. Bu projemiz TFF tarafından örnek proje olarak gösterildi. Herkesin mutlu olduğu bir ortam tesis ettik" dedi.


BAŞBAKAN ANTALYA'YA GELİYOR


Batı Çevre Yolu hakkında da bilgi veren Başkan Hakan Tütüncü, “Yol açıldı tamamlandı. Korkuteli'ne kadar tamamlandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın 12 Şubat'ta Antalya'da olması planlanıyor. Başbakan bu yolun açılışını gerçekleştirecek" diye konuştu. 


DÜDEN ŞELALESİ


Hakan Tütüncü, Antalya olarak Düden Şelalesi'ni iyi kullanamadıklarını söyledi. Şelalenin 1970'li yıllarda Yeşilçam'da sinemada kullanıldığını aktaran Tütüncü, “O günden bu yana Düden hiç değişmedi. Ancak Düden bizim belediyemiz bünyesinde değil. Büyükşehir Belediyesi burası için yeni bir proje yaptırdı. Çok güzel proje, oranın doğasını bozmuyor. Düden Havzası'nda mülkiyet sorunu var. 1500 civarında gecekondu var. 2 ay önce buradaki insanların mülkiyet sorununu çözmeye yönelik Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde karar aldık" dedi.


GELECEK PLANLARI


KONYSİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Hakan Tütüncü, ilerleyen dönemdeki hedefinin sorulması üzerine, hayatının hiçbir döneminde beklentilerle hareket etmediğini söyledi. Tek hedefinin bulunduğu yerdeki görevi en iyi şekilde yapmak olduğunu kaydeden Tütüncü, “Kader kalemi ne yazdıysa o olur. Önemli olan yolda olabilmektir. Bulunduğumuz anı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" diye cevap verdi.


'ESPRİ YAPIN'


KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu da Kepez Belediyesi'nin projelerini yakından takip ettiğini söyledi. Projeleri beğendiğini belirten Terzioğlu, Tütüncü'nün farkı fark ettiğini kaydetti. Terzioğlu üyelere seslenerek, “Hedefleriniz olsun, gülümseyin ve paylaşın. Yardım edin, espri yapın. Takım oyununda aktif olun. Güçsüzlere hoşgörülü olun. Arada bir coşun, ama işlerinizi aksatmayın. Cesur olun, parayı her şeyin üstünde tutmayın" dedi.


Bora Terzioğlu, günün anısına Tütüncü'yü plaket hediye etti.





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler