19 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde yol gösterici olmak istiyoruz!

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde yol gösterici olmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz kentsel dönüşümde yol gösterici olmak istiyoruz. Bu işi, vatandaşın belediyelerin, TOKİ’nin yapmasını istiyoruz. İstanbul Esenler’deki çalışmalar buna örnektir” diye konuştu...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, göreve geldikten sonra ilk televizyon programına 360’da çıktı. Türk Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir’in hazırlayıp sunduğu Stüdyo 360’a katılan Güllüce, yerel seçimlerden, kentsel dönüşüme, çevre politikalarından 17 Aralık darbesine kadar bir dizi soruyu yanıtladı. Geçmişte İstanbul Tuzla Belediye Başkanlığı da yapan Güllüce, oy veren vermeyen tüm vatandaşların yerel yönetimlerde AK Parti’nin başarılarını takdir ettiğini ve bunun 30 Mart'ta da sandığa yansıyacağını söyledi. 


‘YÜZDE 80’İ BULURUZ’ 

2014 seçimlerinin, AK Parti’nin büyük zaferiyle sonuçlanacağını belirten Güllüce, “AK Parti 2009’da yüzde 38 aldı. Geçen seçimlerden fazlasını alırız. Yüzde 46,47,48, 49 olabilir. Bazı şehirlerde yüzde 80’i buluruz. AK Parti üç genel seçim, iki referandum, iki yerel seçime girmiş. Üzerine menfi propaganda yapılmış. O yüzden yüzde 46-47 sıra dışı rekordur” dedi. 

Bakanlığının çalışmaları hakkında da bilgiler veren Güllüce, “2023 vizyonumuz atık suyun yüzde 100’ünü arıtmaktır. Sıfır hava kirliliğidir. Avrupa Birliği standartlarının hepsine uyacak durumdayız. Avrupa Birliği çevre ile ilgili faslı açtı. Bu konuda iddialıyız” diye konuştu. 


İNADINA DEMOKRASİ 

17 Aralık derin operasyonunun ekonomimizi sendelettiğini ifade eden Güllüce, “Çok şükür başbakanımız sayesinde bu durumu aştık. Ben gelecekte daha da iyi olacağımızdan eminim. Bunun için inadına demokrasi diyorum” dedi. Vatandaşın doğru bilgiye ulaşma hakkının olduğuna vurğu yapan Güllüce “Sözleri başından sonundan çıkarıp, önüne arkasına ekleme yaparak istedikleri gibi insanları manipüle ediyorlar. Bu çok kurnazca bir insan hakkı ihlalidir” değerlendirmesini yaptı. 


ÖNCELİĞİMİZ YERİNDE DÖNÜŞÜM

Depremin acısına bizzat şahit olduğunu anlatan Güllüce, “Ben 1999 depreminde İzmit’te enkaz kaldırdım, ceset çıkardım. Biz kentsel dönüşümde yol gösterici olmak istiyoruz. Bu işi, vatandaşın belediyelerin, TOKİ’nin yapmasını istiyoruz. İstanbul Esenler’deki çalışmalar buna örnektir” diye konuştu. ‘Deprem riski barındırmayan binalara kavuşmamız lazım’ diyen Güllüce, köyleri de dönüşüme dahil etmek istediklerini belirtti. Kentsel dönüşümde yerinde dönüşüm anlayışından yana olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Vatandaş, ‘Ben mahallemde kalmak istiyorum, başka yerde oturmak istemiyorum’ diyor. Bizim için de öncelikli olan budur. Mecbur kalmadıkça, kimseyi başka bir semtte oturtmak istemeyiz” diye konuştu.  


 

Akşam



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016