24 / 04 / 2024

İBB kentsel dönüşüme 1 milyar TL'lik bütçe ayırdı!

İBB kentsel dönüşüme 1 milyar TL'lik bütçe ayırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı mali bütçesi, Saraçhane'deki Meclis toplantı salonunda masaya yatırıldı. (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme 1 milyar 11 milyon lira ayırdık" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme 1 milyar 11 milyon lira ayırdık" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı mali bütçesi, Saraçhane'deki Meclis toplantı salonunda masaya yatırıldı. 


Posta gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesinin her zaman bir yatırım bütçesi olduğunu, bu yıl da yatırım ağırlıklı bir bütçeyi Meclis'e sunduklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şu şekilde konuştu:


"Öncelikleri belirleyen ve ihtiyaçları gözeten bir bütçe tasarısıyla karşınızdayız. 2019 yılı belediye bütçemiz, 23 milyar 800 milyon liradır. Bütçemizi geçtiğimiz yıla göre yüzde 18,41 artırdık. Belediyemize bağlı kuruluşlar, yani İETT ve İSKİ ile toplam bütçemiz 34 milyar 801 milyon liraya ulaşıyor. Ayrıca 28 iştirak şirketimizin toplam cirosu da 24 milyar lira civarındadır. Bu bütçenin önemli bir bölümünü yatırımlara ayırıyoruz. Bu bağlamda sadece İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesinden 11 milyar 300 milyon lirayı yatırıma ayırdık. Bu rakam belediye bütçemizin yarısı. Şirketler ve bağlı kuruluşlarımızın yatırımlarını hesaba kattığımızda, 16 milyar 498 milyon liraya yükselen bir yatırım bütçemiz var." 


YENİ MODEL İLE 6 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Bütçede kentsel dönüşüme 1 milyar 11 milyon lira ayırdıklarını söyleyen Uysal, vatandaştan para almadan yerinde dönüşümü öngören yeni sistemle 6 ilçede kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Uysal, “Bu modelin kentsel dönüşümü çok hızlandıracağına inanıyorum. Bu 6 proje bittiğinde İstanbul’a örnek olacak ve dönüşüm için İstanbulluların talepleri artacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.


 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler