19 / 04 / 2024

Hüseyin Mutlu Akpınar: Bina diken değil, ağaç diken başkan olacağım!

 Hüseyin Mutlu Akpınar: Bina diken değil, ağaç diken başkan olacağım!

Hüseyin Mutlu Akpınar, yüzde 71 'in sırrını sevgi, diyalog, çalışmak ve uyuma bağlayarak ilçenin hemen hemen her yerinde kentsel yenileme yapacaklarını ifade etti. Akpınar, "Bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olmak istiyorum" dedi.



Yerel seçimlerden yüzde 71 gibi rekor bir oyla çıkan Karşıyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçede geçmiş dönemlerin aksine bina diken değil, ağaç diken bir belediye başkanı olacağını söyledi. Karşıyaka'nın temel sorunlarından olan işgaliyeye geçit vermeyeceklerini vurgulayan Akpınar, ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen CHP'nin oyunu yükseltememesini "Burada bir sorun var. Biz kendi içimizde oturup değerlendirerek, kimse kimseyi suçlamadan, intikam duygusu içinde olmadan, birbirimize çelme takmadan başarıyı elde edeceğimiz yolu bulmak zorundayız" ifadeleriyle değerlendirdi. 


¦ 2004 yılında Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak yüzde 49.2,2009 yılında ise 64.3'lük oy oranıyla başkanlığı kazandı. Siz ise yüzde 71'le rekor kırdınız. Bunun sırrı nedir? 

- Bunun sırrı sevgi, diyalog, çalışmak ve uyum. Halkla bütünleştik ve Karşıyakalılar ile ortak bir kaderi paylaşma yoluna girdik. 


¦ Konak aday adayıyken Karşıyaka'ya aday gösterildiğinizde hakkınızda karalama kampanyaları yapıldı üstesinden nasıl geldiniz? 

-Tabi ki siyasette bazı zamanlar bu durumlarla karşılaşabiliyoruz. Karşıyakalılar'm, seçmenin itibar etmediğini de sandığa yansıyan oyla gördük. 

Her zaman ahlaklı oldum. Karşıyaka halkının başına öne eğdirecek davranışta bulunmadım. 


¦ Karşıyaka'da 2019 hayaliniz nedir? 

-2019 hayalimde Karşıyaka'da birçok sorun çözülmüş olacak. Kentsel dönüşüm için yol kat edilecek. 

Örnekköy'de, Latife Hanım'da, İnönü'de, Cumhuriyet'te kentsel yenilemenin yapıldığı, binaların daha yaşanabilir, sosyal donatı alanlarının daha fazla olduğu, gençler için spor alanları olan, refah seviyesi yüksek bir kenti hayal ediyorum. 


¦ Sizce Karşıyaka'nın temel sorunu ne? 

-Bugün Karşıyaka'da önemli sorunlar işgaliye, kent yenileme, otopark. İlçemiz daha temiz, daha nezih, yaşam kalitesi daha yüksek daha konforlu bir yaşamı hak eden ve öyle yaşayan bir yer. Geçmişten günümüze gelinceye kadar bir sanayi kenti olarak planlanmamış. Karşıyaka bir yaşam kenti olarak planlanmış. Karşıyaka önümüzdeki sürecin kültür, sanat, turizm ve spor kenti olma yolunda çok büyük adımlar atacak. 


¦ Karşıyaka'nın büyük sorunlarından biri kaldırım işgali, bu konuda ne gibi önlemler alacaksınız? 

-Sonuçta Türkiye ciddi bir ekonomik dar boğazdan geçiyor. Türkiye'de esnafın tamamen bitirildiği bir süreçte daha fazla para kazanabilmek için başvurulan yollardan biri de işgaliye. Ekonomik durum kötü diye, daha fazla kazanacağım diye insan yaşamını engelleyecek bir davranış biçimine girmek de olmaz. Bir kentin düzeni vardır. Bu düzeni sağlamak zorundayız. Ben esnafın, garibanın yanındayım ama bu kent düzenini kaçıracak şekilde de yanında olmayacağımı da bilmelerini istiyorum. 

Çarşı'nm marka olması gerekiyor. Ceza tek başına bir yöntem değil. Biz bir uzlaşı içinde, vatandaş ve esnafla el ele vereceğiz sorunu çözeceğiz. 

İlçede daha önce eski Başkan Cevat Durak'ın hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projeleri vardı, bunlar hayata geçecek mi? 


-Aslında Alaybey'de ciddi bir sorun var. Yarı açık cezaevi gibi konutlarda yaşanılmaz. Bir yenilemenin ivedilikle yapılması gerekiyor. 50 yıllık bir süreci kapsıyor bu. Kenti planlarken doğru planlamak gerekiyor. Alaybey'de bu önümüzdeki dönemde bu yenilemeyi Büyükşehir Belediyemizle birlikte planlayarak yerine getireceğiz. Ama onun dışında bir Örnekköy var. Burada kentsel yenileme önümüzdeki süreçte başlayacak. 


¦ Bu dönem daha yeşil bir Karşıyaka mı göreceğiz yoksa tesisleşmeye devam eden bir Karşıyaka mı? 

-İhtiyaç halinde bizim görevimiz o ihtiyacı karşılamak. Ancak genel olarak benim yerel yöneticilik anlayışım bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olmak istiyorum. Biz hep doğaya kaçarız. Karşıyaka'da ağaç diken ve yeşili çoğaltan bir başkan olacağım. Nefes alan bir kent yaratmayı hayal ediyorum. 


¦ Geçtiğimiz dönemde Cevat Durak, Nergis Parkı'na sosyal tesis yapmak istemiş, mahalleli yaptığı eylemlerle karşı çıkmıştı. Siz o tesisi yapacak mısınız? 

-Nergis Parkı'nı yenileyeceğiz. Oraya yeni bir bina yapmayacağız. 


Yeniden düzenlemesini yapıp daha güzel bir park haline getireceğiz. 

¦ Gençlik kollarından gelen bir isimsiniz. İzmir'de ve Karşıyaka'da sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz? 


-Uzun yıllar sonra CHP'nin örgüt kademelerini hepsinde çalışarak bu noktalara gelmiş bir insan olarak bana bu görevi veren CHP'ye çok teşekkür ediyorum. 140 bin üyenin sorumluluğunu taşıyorum. Böyle önemli süreçleri yaşamış bir insan olarak da CHP'nin tabi ki Türkiye genelinde daha başarılı olması gerektiğine inanıyorum. Bugün Türk halkının bizden beklentileri var. Türk halkı bizden kavga etmemizi beklemiyor. Türk halkı iktidar olabilmemiz için çalışmamızı bekliyor. Gönül isterdi ki bütün ilçelerimizi kazanalım. 31'de 31 yapalım. Biz geçmişten dersler çıkartarak gelecekte 31'de 31 yapacağımı günleri tekrardan yakalamanın yolunu aramalıyız. 


¦ Eski Başkan Cevat Durak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun arasını açan Yamanlar'a yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi için sizin düşünceniz nedir? Karşı çıkacak mısınız? 

-O konuyla ilgili çok büyük tartışmalar da oldu. Şimdi ÇED raporu bekleniyor. ÇED sürecinde, ÇED'in vereceği karara dönük biz de değerlendirmede bulunacağız. Ancak burası bir çöp tesisi değil. 

Burası bir bertaraf tesisi. Orta avrupada kent merkezlerinde bertaraf tesisleri vardır. Bu tesislerin kenti kirletmediğini herkes görür. Çöpü artık doğru kullanmalıyız. Teknoloji bu kadar ilerlemişken çöp vahşi depolamayla değil geri dönüşüme kazandırılacak şekilde bertaraf edilmeli. Yerin uygun olup olmamasına bilim karar verecek. 


Habertürk Egeli





Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Satışa çıkacak projeler