Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yenilenebilir kaynakların kullanımını önemsiyoruz. Projeyi kısa sürede 3 kat büyüteceğiz ve tüm tesislerimizin elektrik masraflarını kendimiz karşılayacağız" dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen 'Güneş Tarlası Projesi' törenle hizmete girdi. Yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yenilenebilir kaynakların kullanımını önemsiyoruz. Projeyi kısa sürede 3 kat büyüteceğiz ve tüm tesislerimizin elektrik masraflarını kendimiz karşılayacağız" dedi.
En kapsamlı projesi
Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mezarlığı'nın üst kısmında yer alan, belediyeye ait 30 dönümlük alanda 'Güneş Tarlası' yaratmak için geçen yıl çalışma başlattı. İZKA'nın, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı hibesinden de yararlanan belediye, arazinin 9 dönümlük bölümüne 2 bin 13 adet güneş paneli yerleştirdi. Dün faaliyete geçen güneş panelleri, yılda 420 bin liralık (yaklaşık 800 bin kwp) elektrik üretecek. Elde edilen gelir, distribütör firma ile mahsuplaşılacak böylece belediye, hizmet binası, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Tay Park için yıl boyunca elektrik ücreti ödemeyecek. İlk etapta arazinin 9 dönümlük pilot bölgesinde hayata geçirilen proje kısa sürede 30 dönümlük alana yayılacak. Bu sayede, belediyeye ait tüm tesislerin elektrik ücretinden tasarruf sağlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi, bir belediye tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen en kapsamlı güneş enerjisi projesi olarak kabul ediliyor.
Yeni Asır