20 / 04 / 2024

Hüseyin Mutlu Akpınar: Kösedere köyüne park inşa edeceğiz!

 Hüseyin Mutlu Akpınar: Kösedere köyüne park inşa edeceğiz!

Karşıyaka Belediyesi, Soma faciasında yetim kalan 432 çocuğa destek olmak için uzmanlarca kurulması önerilen oyun parkları konusunda harekete geçti. "Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Kösedere köyüne park inşa edeceğiz" dedi


Karşıyaka Belediyesi, Soma faciasında yetim kalan 432 çocuğun, ölüm acısının yarattığı stresi atlatmalarına destek olmak için uzmanlarca kurulması önerilen oyun parkları konusunda harekete geçti. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, facianın büyük etkilerinin bulunduğu Kösedere köyüne oyun parkı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Akpınar, "Çocuklarımıza bir nebze destek olmak bize övünç verir, acıyı hep beraber paylaştığımızı gösterir" dedi. 


İzmir Merkezli Yaşamboyu Gelişimi Destekleme ve Araştırma Derneği (YABODER) kurucu başkanları Psikolog Didem Turgut Çönkü ve Psikolog Meral Yüncüler, Soma'da babalarını kaybeden çocuklara özel önem gösterilmesi gerektiğini belirtmiş ve oyuna yönlendirilmeleri gerektiğini söylemişti. İki uzman da çocukların streslerini atabilecekleri oyun parkları ve yaz okulları'nın kurulmasının gerektiğini dile getirmişti. Bu çağrı önceki gün Yeni Asır'da yer alırken çocuklara ilk destek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan geldi. Akpınar facianın büyük etkilerinin bulunduğu Kösedere köyüne çocukların travmayı atlatmasına destek olabileceği söylenen tipte bir park yapmaya hazır olduklarını söyledi. Muhtarlığın köy içinde gösterecekleri parkı yapacaklarını dile getiren Akpınar, "Bu bölgede hayatlarını kaybeden kardeşlerimize tekrar rahmet diliyorum. Ancak geride bıraktıkları emanetleri olan çocuklarımıza bir nebze destek olmak bize övünç verir, mutluluk verir, acıyı hep beraber paylaştığımızı gösterir" dedi.



Yeni Asır