24 / 04 / 2024

Hasan Akgün Büyükçekmece Mimarsinan'da yerinde dönüşümün ipuçlarını verdi!

Hasan Akgün Büyükçekmece Mimarsinan'da yerinde dönüşümün ipuçlarını verdi!

İstanbul' da Büyükçekmeceli kadınlarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni dönemde Mimarsinan’ da yapılması planlanan 'yerinde dönüşüm'ün planlarına dair ipuçları verdi...


Büyükçekmeceli kadınlarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni dönemde Mimarsinan’da yapılması planlanan 'yerinde dönüşüm'ün planlarına dair ipuçları verdi.


Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Seçim İrtibat Bürosu’nda Büyükçekmeceli kadınlar ile buluştu. Başkan Hasan Akgün, kadınların yoğun katılım gösterdiği toplantıda, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri anlattı. Mimarsinan’ı küçük bir İtalyan kasabasına çevireceğini söyleyen Akgün, planlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Mimarsinan’da uygulanacak projeyle, bölgedeki gayrimenkullerin değerinin büyük ölçüde artış göstereceğini hatırlatan Akgün, Mimarsinan’ın yeni çehresi ile ilgili, “Zorunlu olarak yapmamız gereken çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. Ancak yaptıklarımızı, hiçbir zaman yeterli görmedik. Yerel yöneticiler, sadece yapmak zorunda olduklarını yaparlarsa, kentlerin önünü açamazlar. Bu anlayış çerçevesinde, her zaman çağın gerektirdiği ölçüde planlamalar yapıyoruz. Mimarsinan Mahallesi'nin konum olarak İstanbul’un en değerli arazilerinden birisinin üzerinde olmasına rağmen, çok eski bir yapılaşma olmasından dolayı yenilenmesi gerekmektedir” diye konuştu.


Mimarsinan’ın eski dokusunu koruyacaklarını kaydeden Hasan Akgün, “Mimarsinan’ın eski dokusunu koruyacağız ve merkezini trafiğe kapatacağız. Kaldırımları, çeşmeleri, evleri ve yolları eski İtalyan mimarisine uygun bir şekilde yaptıracağız. İstanbul’un yeni Moda'sını Büyükçekmece’de planladık. Hedefimiz Büyükçekmece’nin şehir estetiğini üst seviyeye çıkarırken, aynı zamanda vatandaşlarımızın da kazanmasını sağlamaktır. Birlikte büyüyüp, birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.



Haber Gündem



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler