28 / 03 / 2024

1998'den önce yapılan tüm binalar kentsel dönüşüme girmeli!

1998'den önce yapılan tüm binalar kentsel dönüşüme girmeli!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi0. Akgün yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorunu hakkında da konuştu.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beykent Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Akgün, teknik heyetiyle birlikte katıldığı toplantıda Beykent Sitesi sakinlerinin ulaşım, otopark ve kentsel dönüşüme ilişkin sorularını yanıtladı. 


Her daireye 1 otopark

Beykent bölgesinde yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorunu hakkında konuşan Akgün, Beykent Sitesi’nde 309 daire bulunduğunu belirterek; “Bölgedeki okulların sayısının artması ve nüfus yoğunluğunun sürekli artış göstermesi bu sorunu da beraberinde getirdi. Yeraltına 6 metre inilerek 2 katlı 700 araçlık bir kapalı otopark yapılabilir. Ayrıca bir de siteye ait 200 araçlık açık otopark bulunuyor. Her daireye 1 adet kapalı otopark yeri tahsis edilmesi koşuluyla ve yap işlet devret modeliyle otopark sorununu çözebilirsiniz. Biz de Büyükçekmece Belediyesi olarak bu konuda size gereken teknik desteği sağlarız” ifadesini kullandı.


Destek veririz

Site sakinlerinin kentsel dönüşüme yönelik sorularını da yanıtlayan Akgün, 1998 Deprem Yönetmeliği öncesinde yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu savundu. Akgün, “Beykent Site sakinleri olarak hep birlikte bir karar vermeniz gerekiyor. Biz kentsel dönüşüm istiyoruz, derseniz biz de belediye olarak size her türlü teknik desteği verir, yol gösteririz. Ancak bana sorarsanız yüzde bin kentsel dönüşüm derim. Hem evlerinizde güven içinde yaşamınızı sürdürebilmeniz açısından, hem de evlerinizin rant değerinin artması adına kentsel dönüşüm önemli bir fırsattır” diye konuştu.




Gazetem İstanbul