19 / 04 / 2024

Büyükçekmece’de 'kedi evi' açıldı!

 Büyükçekmece’de 'kedi evi' açıldı!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, sokakta yaşayan kediler için bakım ve tedavi merkezi açtı. Açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte çok sayıda hayvansever vatandaş gerçekleştirdi...



Büyükçekmece Belediyesi, sokakta yaşayan kediler için bakım ve tedavi merkezi açtı. Açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte çok sayıda hayvansever vatandaş gerçekleştirdi.


Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde ‘Kedi Evi ve Tedavi Merkezi’ açıldı. Çakmaklı Köyü girişinde 300 metrekare alana kurulu olan rehabilitasyon merkezi’nde 5 veteriner ile 25 görevli çalışıyor. Kedi ve köpeklerin yanı sıra kuş gibi hayvanların da bakıldığı merkezde, ihtiyaçlar hayırseverler ve belediye tarafından karşılanıyor. Hayvan sever vatandaşlarla birlikte açılışı gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, rehabilitasyon merkezine girerek kedileri sevdi. Gözü görmeyen bir kediye yoğun ilgi gösteren Akgün, "Dışarıda 2 gözünü çıkarmışlar. Bu yüzden sokakta bulduğumuz kedileri ve bir yere gidince kedilerini bırakmak isteyen kişilere yardımcı olabilmek için bu merkezi açtık. Hayvanlarımız içinde yılda 5-6 milyon TL harcıyoruz." dedi.



Star Gazetesi