20 / 04 / 2024

Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başladı!

 Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başladı!

3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Bakanlık ruhsatları vermeye başladı. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı...



3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Bakanlık ruhsatlan vermeye başladı İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, harçlarını yatıran müteahhitlerin ruhsatını 14 Şubat'ta alacağını belirtmişti. Bölgede ön projesi onaylanan firmalar, harçlarını yatırarak ruhsatlarını almaya başladı. 


50 bin konut İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu başkanlığındaki ekip mesai saati bitmesine karşın çalışmalarına geç saatlere kadar devam etti. Bölgede 55.5 bin metrekare alanda 4 proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı 11.504 metrekarelik alan için ruhsat onayını aldı. 


İlk etapta 650 konut inşa edeceklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplamda 3 bin konut hayata geçireceklerini ifade etti. Fikirtepe'de 50 bin metrekare alanda 2 bin konut yapacaklarını belirten Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, 19 Şubat'ta temel atacaklarını kaydetti. Fikirtepe'de 2 adada yer alan Emay İnşaat ise 30 bin metrekare alanda 1750 konut inşa edecek. Yıkılan evleri, boş binalarıyla savaş bölgelerini andıran ve film platosu olarak da kulanılan Fikirtepe'de toplam 50 bin yeni konut yapılması bekleniyor. Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 5 yılda 40 milyar liralık ekonomi yaratacak. 


Yeniçağ Gazeetsi 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler