24 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 15 gün içinde kentsel dönüşüm başlıyor!

 Fikirtepe'de 15 gün içinde kentsel dönüşüm başlıyor!

3 yılı aşkın süredir kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için haber yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den geldi. Göreve geleli 1 ay olan yeni bakan İstanbul’daki müteahhitlerin en büyük problemi için araştırma yaptırdı...


3 yılı aşkın süredir kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için müjdeli haber yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den geldi.


3 yılı aşkın süredir kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için haber yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den geldi. Göreve geleli 1 ay olan yeni bakan İstanbul’daki müteahhitlerin en büyük problemi için araştırma yaptırdı. Bölgedeki gelişmeleri inceleyen ve firmalardan bilgi alan Güllüce, 15 gün içinde Fikirtepe’de çalışmaların başlayacağını bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Müjdeler olsun. 15 güne kadar kalmaz, Fikirtepe’ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar. Birkaç güne kadar Büyükşehir Belediyesi ruhsat için avam proje almaya başlayacak. Bir hafta sonra da bizden ruhsatı alırlar. Takriben 15-20 gün içinde orada kazmayı vururuz. Salı günü bununla ilgili dosyayı imzalamış olacağım. Türkiye’nin her tarafıyla ilgili çalışacağız” dedi. Kentsel dönüşümle ilgili onayların tamamen İBB’ye devredileceği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, “Mekansal tasarım için İBB’ye gittikten sonra süreci yine bakanlık ile yöneteceğiz” dedi. Fikritepe’de 76  bin metrekare alanda, 1700 hak sahibi ile anlaştıklarını belirten Temel, arsada tek tapu haline geldiklerini ve en geç 1 ay içinde projelerine başlayacaklarını dile getirdi.


NELER YAŞANDI


FİKİRTEPE’de Teknik Yapı, Nuhoğlu İnşaat, Vartaş, Selimoğlu İnşaat, Anka ve Baysaş gibi firmaların projeleri bulunuyor. Dönüşümle birlikte bölgede 50 bin konut stoğunu ortaya çıkacağı ifade ediliyor. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm ilk olarak İBB aracılığıyla başladı. Bölgedeki hak sahipleri ile anlaşan firmalar, İBB planlarına göre hareket etti. Ancak İBB planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmedi. Fikirtepe, afet alanı ilan edildi.  Bu süreç yaklaşık 3 yıl sürdü.


Gülistan Alagöz/ Hürriyet Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri