27 / 04 / 2024

Demir İnşaat İzmir’de kentsel dönüşüme başlıyor!

 Demir İnşaat İzmir’de kentsel dönüşüme başlıyor!

Demir İnşaat grubu, Demir Romance ve Demir La Vida isimli projelerinde hızla ilerlerken kentsel dönüşüme de el attı. Önümüzdeki günlerde İzmir’de kentsel dönüşümden yararlanarak proje üretmeye başlayacak Demir İnşaat, İstanbul ’da da şehir içinde dönüşümle birlikte konut ve ticari alan yapacak



Kentsel dönüşümle şehir içinde projelere hazırlanan Demir İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Demir, “Biz bölgede yüzde 95’ini hallettiğimiz zaman geri kalan yüzde 5’inde devlet bizlere destek olsun yeter” dedi.


Demir İnşaat grubu, Demir Romance ve Demir La Vida isimli projelerinde hızla ilerlerken kentsel dönüşüme de el attı. Önümüzdeki günlerde İzmir’de kentsel dönüşümden yararlanarak proje üretmeye başlayacak Demir İnşaat,  İstanbul  ’da da şehir içinde dönüşümle birlikte konut ve ticari alan yapacak.


İzmir’deki projeler için  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Siz yatırıma gelin, sizi kimseyle muhatap etmeyeceğiz, biz bölge bölge ada ada temizleyip size vereceğiz’ sözünden destek aldıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, Gaziemir’de başlamayı düşündükleri projenin ardından İzmir’de ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.


‘İzmir’e inanıyoruz’

Demir, konutların bahçe ve teraslı olmasına özen göstereceklerini belirterek, “İzmir’de çok önemli işler yapabileceğimize inanıyoruz, İzmir’in zor bir şehir olduğunu söylüyorlar ama ben İzmir’i çok sevdiğim için onlar adına çok önemli şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Aziz Bey’in taahhüdü de bizim için çok önemli” dedi.


Kentsel dönüşüm alanı olarak Sultangazi’de arazi çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demir, yüzde 80 oranında ilerleme sağladıklarını ancak sorunlu arazi ve miras yoluyla bölünen arazilerde zorlandıklarını ifade etti. Demir, dönüşümde devlet-yerel yönetim desteğine duydukları ihtiyaca vurgu yaparak, şöyle devam etti:


“Başbakanımız 2012’de ‘üçte biri sağlarsanız gerisini biz çözeceğiz’ dedi, maalesef bunu yapmak çok zor. 17-18 aydır Sultangazi’de uğraştığımız bir dönüşüm var, bir ileri iki geri gidiyoruz. 5 metre 10 metre alanlar var, varisler var. Yüzde 20’si kaldı ama en zoru da bu. 10 metre hissesi var, 3 daire istiyor. Diyoruz ki metresi 500’se 800 verelim 1000 verelim olmuyor. İlçe belediyelerin bize destek olması lazım. Yüzde 95’ini hallettiğimiz zaman geri kalan yüzde 5’inde devlet bize destek olsun. Nisan 2015’te kazmayı vurmayı planlıyoruz. Topkapı ve Maltepe’de de hedeflediğimiz alanlar var.”


La Vida’da otel işletecek


Dönüşüme ‘demir’ atacak!


Kentsel dönüşümle şehir içinde projelere hazırlanan Demir İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Demir, “Biz bölgede yüzde 95’ini hallettiğimiz zaman geri kalan yüzde 5’inde devlet bizlere destek olsun yeter” dedi.



Demir Romance’ın şu anda yüzde 75-80 seviyesine geldiğini dile getiren Hamit Demir, satış oranını ise yüzde 60’ların üzerine çektiklerini söyledi. Demir, nisan ayında başladıkları Demir La Vida’nın 42 bin 500 metrekare inşaat alanı içinde bir de otel yaptıklarına dikkat çekerek, ilk defa yaptıkları otel inşaatında işletmesini de üstleneceklerini ifade etti. Demir, “Göl ve deniz manzaralı projemiz, en çok da yabancıların ilgisini çekiyor. Yeni havaalanı, Kanal İstanbul gibi projelere yakın olacak. Ticari alanları satmama kararı aldık. 2016 yılında bitirmeyi amaçlıyoruz ve nerdeyse yüzde 50 satış oranı yakaladı” dedi.


Emlak 2014 Fuarı başlıyor...


Gayrimenkul sektörü, konut ve iş yeri gibi pek çok projelerini 11 bugün başlayacak  Emlak  2014-Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarında sergileyecek. Fuar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü desteğiyle Sine Fuarcılık tarafından düzenleniyor. Katılan firmalar uygun ödeme koşulları ve fiyat indirimlerini fuar kapsamında da sunacak. Mütekabiliyet yasası, uygun faiz oranları gibi olumlu gelişmelerle yatırımcı ve alıcının fuara ilgisinin yoğun olması bekleniyor.

Fuara AB ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, BAE, Katar, İran, Irak, İsrail Suudi arabistan ve Ürdün’den de katılımcı bekleniyor.


Kumarda kaybeden ‘Trump’ iflas etti!


Ünlü Amerikalı işadamı Donald Trump, kumarhane ve eğlence işlerindeki başarısızlığın ardından iflas koruma istedi. Trump’un şirketi Trump Taj Mahal Casino Resort iflas koruma başvurusu yaptı. Bu kararda son yıllarda kumarhane sektörünün kötüyü gitmesi sonrası ABD’nin doğu yakasındaki kumarhanelerin bir bir kapanmasının etkili olduğu belirtiliyor.

İşletmelerin kapanmasıyla 2 bin 800 kişinin işsiz kalacağı belirtiliyor. Geçen ay Trump Entertainment 285 milyon dolarlık emlak vergisini ödeyemeyeceğini bildirdi.


Akfen GYO’ya ‘en iyi’ ödülü


Akfen GYO ekonomi dünyasının etkili yayını Euromoney’nin bu yıl 10’uncu kez düzenlediği “Gayrimenkul Ödülleri 2014”te “Türkiye’nin En İyi Otel Geliştiricisi” seçildi. Şirket bu ödülü üst üste dördüncü kez alıyor. Araştırmada dünya genelinde gayrimenkul alanında yatırım gerçekleştiren şirketler değerlendiriliyor.

Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, “Sektörümüzdeki en önemli ödüllerden biri olan Euromoney Gayrimenkul Ödülleri’nde üst üste dördüncü defa kaydettiğimiz başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. En iyisini sunmaya devam edeceğiz” dedi.


Duygu Erdoğan/ Milliyet 

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016