29 / 03 / 2024

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 23 bina ve 7 otel yıkılacak!

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 23 bina ve 7 otel yıkılacak!

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabını oluşturan 22 bin 405 metrekarelik alanda yıkım çalışmaları sürüyor. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 23 bina ve 7 otel yıkılacak.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.


Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabını oluşturan 22 bin 405 metrekarelik alanda yıkım çalışmaları sürüyor. Başlatılan çalışmalar ile bölgedeki 7 otel 15 gün içinde ortadan kaldırılacak.


Toplamda 123 binanın yıkılacağı birinci etapta şuana kadar bu binaların 94’ünün hak sahipleri ile anlaşma sağlandı ve 20’sinin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım çalışmaları kapsamında, Çömlekçi’nin ana caddesi olarak bilinen Çömlekçi Caddesi’ndeki otellerin yıkımına da başlandı. 15 gün boyunca devam edecek çalışmalar tamamlandığında, ana caddedeki 7 adet otel ortadan kaldırılmış olacak.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, birinci etap olarak belirlenen alandaki kamulaştırma ve yıkım çalışmalarında önemli ölçüde mesafe aldıklarını kaydetti. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında bugüne dek hak sahiplerine, daire-dükkan karşılığı anlaşmaların dışında 51 milyon TL ödeme yapıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi’de 22 bin 405 metrekarelik birinci etapta yıkacağımız 123 binanın 94’ünün hak sahipleri ile anlaşma sağlandı ve paraları ödendi. Geriye kalan binaların hak sahipleri ile de görüşmeler sürdürülüyor. Bu kapsamda anlaşma sağlanan binaların 20’si yıkıldı. Birinci etaptaki tüm kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanması ile bölgede uygulanacak olan projenin inşasına start vereceğiz” diye konuştu.



TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016