28 / 03 / 2024

Çömlekçi’de kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Çömlekçi’de kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor.


132 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 132 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 2 binanın kamulaştırılması için de süreç devam ediyor. Bugüne kadar 73 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binalardan 55’inin yıkımı tamamlandı. Alanda kamulaştırılan binaların yıkımları devam ediyor.


Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamulaştırma işlemlerinin sonuna gelindiğini kaydetti.


Bölgede yıkım faaliyetlerine hız verdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, " Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı son derece modern bir yaşam alanı olarak Trabzon'a kazandırılacak. Trabzon'da gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve tüm yetkililere Trabzon adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016