25 / 04 / 2024

Bağcılar kentsel dönüşüm

Bağcılar'da 5 mahalleye riskli alan kararı verildi!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Merkez, Sancaktepe, İnönü, Çınar ve Yavuzselim Mahalleleri içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Danıştaydan Bağcılar'daki kentsel dönüşüme durdurma kararı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak bilinen İstanbul Gaziosmanpaşa’daki bazı mahaller için alınan ‘yürütmeyi durdurma kararı’nın bir benzeri Bağcılar için alındı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm başladı!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm başladı. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi’ndeki 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm yıkım töreni bugün yapılacak!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm yıkım töreni bugün yapılacak. Bağcılar Belediyesi, “Kentsel Dönüşüm çalışmalarını güvenli ve hızlı bir şekilde sürdürüyor. Güneşli Mah. Evren Caddesi 8. Sokak No.56’da bulunan 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirilecek.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları destekleniyor!

"Bağcıların cefasını çekenler bundan sonra sefasını sürecek" diyerek Proje'nin adımım attıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağına, "Çünkü biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bağcılar'da 192 riskli yapı yıkıldı!

Bağcılar ilçesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.

Bağcılar'da 8 bin bina, 24 bin bağımsız birim yenilenecek!

Bağcılar'da yaklaşık 8 bin bina, 24 bin de bağımsız birim yenilenecek. Başkan Lokman Çağırıcı, "Yıkımını yaptığımız binalarda yüzde 100 mutabakat sağlıyoruz" dedi.

Bağcılar'da 18 binalık kentsel dönüşüm bugün başlıyor!

Bağcılar'da 18 binalık kentsel dönüşüm bugün başlıyor. Dönüşüm kapsamında 1 kapalı otopark inşa edilecek ve alanın yüzde 65’i de yeşil alan olarak düzenlenecek.

Bağcılar'da bugün kentsel dönüşüm yıkım töreni yapılacak!

Bağcılar'da bugün kentsel dönüşüm yıkım töreni gerçekleştiriliyor. Bağcılar Belediyesi, yerel seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen kentsel dönüşüm kapsamındaki yapılan çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Altın Emlak binanın depreme dayanıklı olup olmadığını inceliyor!

Kentsel dönüşüm yasası gereği, binaların depreme karşı dayanıklığını ölçmeye Türkiye’de bir emlak zinciri öncülük edecek. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli ilan edilen binalar 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası gereği yıkılmak zorunda…

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 9 binanın yıkımı bugün yapılacak!

Kirazlı Mahallesi'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu alanların yerine asansörlü, depreme dayanıklı konutlar yapılacak.

Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm'ün daha iyi anlaşılması için çizgi roman kitabı hazırlandı!

Bağcılar Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin daha iyi anlaşılması için çizgi roman tadında adlı bir kitapçık hazırladı. Kitapta, Seyfi amcanın, bu konuda yeterli bilgi sahibi olmak amacıyla izlediği yol ve yöntem detaylı olarak anlatılıyor...

2014'ün sonuna kadar 400 bin konut dönüşecek!

Olası İstanbul depreminin en az hasarla atlatılmasını sağlamak amacıyla başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ rüzgarı İstanbul’un birçok ilçesini baştan yaratacak...