20 / 04 / 2024

Babacan Yapı Fikirtepe'de 600 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi inşa edecek!

 Babacan Yapı Fikirtepe'de 600 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi inşa edecek!

Fikirtepe'de yeniden dönüşüm heyecanı yaşanmaya başladı. Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de inşaatlar başlıyor. Son dönemde bölgeye odaklanan Babacan Yapı da 600 milyon liralık yatırım için kolları sıvadı...



Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de inşaatlar başlıyor. Son dönemde bölgeye odaklanan Babacan Yapı da 600 milyon liralık yatırım için kolları sıvadı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin ruhsat verilmeye başlanacağı yönündeki açıklamalarıyla, Fikirtepe'de yeniden dönüşüm heyecanı yaşanırken, bölgedeki yatırımı olan firmalar çalışmalarını hızlandırdı. Babacan Yapı da Fikirtepe'de 600 milyon liralık bir yatırıma temel atmaya hazırlanıyor. İki ayrı satış ofisiyle varlık gösteren Babacan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, bölgeyle başından beri yakından ilgilendiklerini iki proje birden yapacaklarını söyledi. Bakanlığın makro planı doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Babacan, "Maliklerin yüzde 30'luk kısmı, mevzuattan kaynaklanan belirsizlikten etkilendiği için beklemeyi tercih ediyordu. Ancak sorun çözüldü. Özellikle Mandıra Caddesi üzerindeki arazide nihai anlaşmaya çok yakınız" dedi. Babacan Yapı'nın hak sahipleriyle yüzde 70'in üzerinde anlaşma sağladığı arazilerde 600'ü aşkın malik bulunuyor. 


TAŞINMA VE KİRAYA DESTEK 

Hak sahiplerine enkaz bedeli, taşınma bedeli ve kira desteğinde bulunduklarını anlatan Babacan, tüm anlaşmaları sağladıktan sonra daireleri boşaltacaklarını söyledi. Projelerden birisinin ofis olacağını söyleyen Babacan, D100 Karayolu Salıpazarı mevkiindeki 10 bin metrekarelik arazinin ticari gayrimenkul projesi geliştirmeye uygun olduğunu vurguladı. 


DÖNÜŞÜME ODAKLANDI 

Kentsel dönüşüme sosyal sorumluluk projesi olarak baktığını belirten Babacan Yapı, Fikirtepe'nin yanı sıra İstanbul'un başka noktalarını da dönüştürmeye hazırlanıyor. Şirket Güngören, Kartal ve Pendik'te de dönüşüm projeleri gerçekleştirmek üzere görüşmelerini sürdürüyor. 


Sabah Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler