19 / 04 / 2024

Aliağa'da kentsel dönüşüm yarın masaya yatırılıyor!

Aliağa'da kentsel dönüşüm yarın masaya yatırılıyor!

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sanayi ve ticaret kentlerinden Aliağa, kentsel dönüşümü masaya yatırıyor. Toplantı, İzmir Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde 21 Şubat Cuma günü düzenlenecek...


İzmir Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde 21 Şubat Cuma günü düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıtlanacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kentsel dönüşümle ilgili bilgi karmaşasına son vermek için konferansın düzenlendiğini söyledi. 


Kentsel dönüşümle ilgili tüm kurumların temsilcilerinin bulunacağı konferans 21 Şubat Cuma günü saat 14.00’de Aliağa Ticaret Odası Konferans salonunda yapılacak. Toplantıya vatandaşların yanı sıra yapı sektörü temsilcileri ile kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katılacak.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Kentsel dönüşümün son dönemde çok konuşulduğunu belirterek, ““herkes kentsel dönüşümle ilgili farklı bir şey söylüyor. Vatandaşın ve ilgili sektörlerin de kafası karışıyor. İzmir Kent Federasyonu, Belediyemiz ve Odamız işbirliğinde yapacağımız Konferansla konuyu etraflıca aydınlatacağız” dedi.


Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, “Kentsel dönüşüm çok konuşuluyor ama herkes başka bir şey söylüyor” dedi. Başkan Oğuz, “İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) Başkanı sayın Turgay Yokuş beni ziyaret ederek Aliağa’da bu konuda bir bilgilendirme konferansının yapılması önerisi getirdi. Biz de Ticaret Odamızla işbirliğinde bu konferansı yapmaya karar verdik. Kentsel dönüşümle ilgili tüm kurumlar, vatandaşlar ve inşaat sektörünü bu toplantıda buluşturarak merak edilen konuların açıklığa kavuşmasına yardımcı olacağız. Kentsel dönüşümle ilgili en doğru bilgiyi almak isteyen herkesi konferansımıza bekliyoruz” dedi.