25 / 04 / 2024

Aliağa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Aliağa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Türkiye’nin konut stoğu en hızlı artan kentlerinden biri olan Aliağa’da İzmir Kent Federasyonu (İZKEF), Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde “Kentsel Dönüşüm Konferansı” düzenlendi...


Türkiye’nin konut stoğu en hızlı artan kentlerinden biri olan Aliağa’da İzmir Kent Federasyonu (İZKEF), Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde “Kentsel Dönüşüm Konferansı” düzenlendi. Kentsel dönüşümle ilgili bilgi karmaşasına son vermek amacıyla düzenlenen konferansta dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıt buldu.


ALİAĞALILARDAN KONFERANSA YOĞUN İLGİ


Aliağa Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda vatandaşın yanı sıra yapı sektörü temsilcileri ile kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katıldı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı, sürdürülebilirlik, dönüşümün faaliyet alanları ve yasal düzenlemeler hakkında pek çok konunun uzman kişiler tarafından anlatıldı. Kentsel dönüşüm kavramı ve gelişim alanlarının etraflıca masaya yatırıldığı toplantı katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu.


İZKEF BAŞKANI TURGAY YOKUŞ: “FEDERASYON OLARAK İNİSİYATİF ÜSTLENDİK”


Toplantının açılış konuşmasını yapan İZKEF Başkanı Turgay Yokuş, “Türkiye’nin ve İzmir’in gündemini oluşturan konulardan biri Kentsel Dönüşümdür. İzmir’in 21 ilçesinde konu ile ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantılar yapmak ve vatandaşı bilgilendirmek amacıyla yola çıktık. İzmir Kent Federasyonu olarak inisiyatif üstlendik. Bu toplantılarımızdan yedincisini Aliağalı vatandaşlarımız için düzenledik. Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliği ile organize ettiğimiz bu toplantımızda on ayrı kuruluşun başkan ve temsilcileri bilgilendirmeleriyle toplantımıza zenginlik kattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


ADNAN SAKA: “BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN”


Konferansta söz alan ALTO Başkanı Adnan Saka ise “Kentsel dönüşümle ilgili olarak İZKEF ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda yoğun bir bilgi kirliliği olduğunu gördük. Nüfusun 81 bini aştığı Aliağamızda sağlıklı bilgiye ulaşmamız lazım. Bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek, bu konunun açıklığa kavuşması ve doğru kişilerden doğru bilgiler alınması amacıyla bu toplantıyı düzenledik” diye konuştu.


BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BAYRAV’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR


Aliağa Ticaret Odası ve İzmir Kent Federasyonu ile birlikte Aliağa’yı aydınlatacak bir toplantıya imza atmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav; “Aliağa Belediyesi olarak Aliağa’da yaşayan vatandaşların bundan sonraki yaşamlarında gönül rahatlığıyla daha sağlıklı ortamlarda yaşama hakkını gündeme getirecek kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili halkı bilinçlendirmeye yönelik bu toplantıya destek vermek istedik. Kentsel dönüşüm, çok önemli bir kavram. Zaten buradaki katılımcıların toplantıya icabetlerinden ne kadar önemli olduğunu anlaşılıyor. Destek veren tüm teknik ekibe ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.


Açış konuşmalarının ardından Konferansa geçildi. Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yardımcı Doçent Erkan Serçe’nin yaptığı konferansta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Harita Mühendisi İsmail Mutaf ve Mimar Efe Öner, Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İzmir Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Baykal, Aliağa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sabriye Aras, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli katılımcıların kentsel dönüşümle ilgili sorularını tek tek yanıtladı.



Ticaret Gazetesi