19 / 04 / 2024

Türk ve Japon öğrenciler İzmir'e özel bisiklet tasarladı!

 Türk ve Japon öğrenciler İzmir'e özel bisiklet tasarladı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencileri turistler, pazarcılar, çöpçüler ve üniversite öğrencileri için farklı kullanımlara yönelik elektrikli bisikletler tasarladı.



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencileri turistler, pazarcılar, çöpçüler ve üniversite öğrencileri için farklı kullanımlara yönelik elektrikli bisikletler tasarladı.  İzmir  Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın verdiği destekle Japonya'ya giden İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, gelecek dönemler için Suzuki'den staj teklifi aldı.


SUAC Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Yasuko Takayama, Moriyoshi Hattori, Ikuro Mine ile İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Irkdaş Doğu'nun yürüttüğü"Elektrikli Bisiklet Tasarım Atölyesi" başlıklı çalışmaya, bölüm öğrencileri Arman Altınyay, Egemen Yenikale, Havva Topçu ve İEÜ Görsel İletişim Bölümü Öğrencisi İlke Karademir katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Derya Irkdaş Doğu, Suziki ve Yamaha firmalarının dahil olduğu çalışmada, öğrencilerin dört grup halinde farklı kullanıcılara yönelik tasarımlar geliştirdiğini söyledi. Öğrencilerin, bu firmaların üretim alanlarını da ziyaret ettiğine dikkat çeken Doğu, şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz aynı zamanda Yamaha firmasının tasarladığı ve geliştirdiği elektrikli bisikletleri kullanma imkânına sahip oldular. Firmaların verdiği bilgi ve üniversitemiz öğrencilerinin İzmir ve kentiçi bisiklet kullanımı üzerine yaptığı sunum sonrasında gruplar, İzmir için elektrikli bisiklet servisleri ve iş modelleri geliştirdi. Dört grup halinde yapılan çalışmada Konak ilçesinde çöp taşımaya yönelik, İzmir Limanı'na gelen turistler için, yerel üretim yapan ve ürünlerini pazarlara taşımak isteyenlere göre ve üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştırmak üzere farklı modeller geliştirildi." Öğrenciler projelerinin sunumlarını yaptığı sırada Suzuki ve Yamaha firması yetkililerinin de bulunduğunu aktaran Doğu, İEÜ öğrencileri için Suzuki firmasında staj imkânının doğduğunu ifade etti. Doğu, ayrıca atölye çalışması sonucunda Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi ile ortak projeler yürütme kararı aldıklarını aktardı. 


Gazete Yenigün