25 / 04 / 2024

Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi restore edilecek!

 Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi restore edilecek!

Edirne Valisi Hasan Duruer, "Buranın tefriş ve tanziminde ciddi sıkıntılar ve problemler vardı. Nezih beyi gezdirdiğimiz zaman tefriş ve tanzimini üstlendi. Ben Nezih beye çok teşekkür ediyorum." dedi...



"Müzeler şehri Edirne" 


Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne'nin bir müzeler şehri olduğunu belirtti. Mevcut müzelere birkaç tane daha müze ilave edilmesiyle Edirne'deki turizm hareketlerini canlandıracaklarını ifade eden Duruer, "Buranın tefriş ve tanziminde ciddi sıkıntılar ve problemler vardı. Nezih beyi gezdirdiğimiz zaman tefriş ve tanzimini üstlendi. Ben Nezih beye çok teşekkür ediyorum. İnşallah Edirne'ye layık bir müze yapacaklarına inanıyorum. Tefriş ve tanzimi yeniden ele alınıyor modern müzecilik anlayışı içerisinde yeniden yapılacak" dedi. Duruer, Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'e de projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 


Abdi İbrahim İlaç Sanayi Başkanı Nezih Barut da ocak ayında başlayacakları projeyi 2014 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.  Değer tespiti yapmadıkları için projenin maliyetiyle ilgili henüz açıklama yapmanın yanlış olacağını belirten Barut, "Restorasyon yapacağız. Yenileme çalışması olacak. Çünkü bakıldığı zaman buradaki eserlerin bazılarının yeni olduğu gözüküyor, eski eserler değil. Elektrik tesisatının ve dekorasyonunun baştan aşağı yenilenmesi lazım. Bu konuda çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de  Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin hastanecilik tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu, ödüllü müzenin restorasyon projesinin ardından daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, Duruer, Barut ve Yörük tarafından restorasyon projesinin protokolü imzalandı. 


AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri