25 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu son durum!

Kuzey Marmara Otoyolu son durum!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Otoyol İstanbul Kınalı’dan Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar devam edecek Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bağlantı sağlayacak.


Doka, Kuzey Marmara Otoyolu projesinde de yapımcı müteahhitlerin ve alt yüklenicilerinin ilk tercihi oldu. Otoyolun büyük bölümünde kalıp sistemi ve mühendislik hizmeti sağlayan Doka, altyapı projelerindeki tecrübesini bu projede de gösterecek.


Avrupa ve Asya kıtasında şehir içi ve transit trafiği rahatlatarak konforlu ve hızlı bir ulaşım hizmeti sağlamaya hazırlanan Kuzey Marmara Otoyolu’nda toplamda 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit ve 200 menfezin bulunacağı otoyolda ayrıca 4 şerit ile dünyanın en geniş tünelleri inşa edilecek. 2019 yılı sonunda trafiğe açılması hedeflenen projeye Doka çeşitli kalıp ve iskele sistemi tedarik ediyor.


Doka Kalıp & Freysaş işbirliği ile başarıyla uygulanan bu metodun Türkiye’de kullanılmasının ülkemize bu tip devlet yatırım projelerinde büyük ölçüde zaman, maliyet tasarrufu sağlanabilecek. Bu yöntem, Kuzey Marmara Otoyolu projesinde İhsaniye ve Çayırköy viyadüklerinde uygulanıyor.


Proje adı: Kuzey Marmara Otoyolu

Bulunduğu yer: Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Avrupa kesimleri, Silivri ilçesinin Alipaşa semtinde bulunan Kınalı kavşağında başlayıp Üçüncü Boğaz Köprüsü mevcut bağlantı yollarının (Kesim 3) başladığı Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona ermektedir. Proje’nin Asya kesimleri, İstanbul’un Pendik ilçesinde Kurnaköy’de (Paşaköy Kavşağı’nın güney-güneydoğusunda) başlayıp Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Akyazı TEM Kavşağı’nda sona ermektedir.