26 / 04 / 2024

Polonezköy Tabiat Parkı'nın yapılaşmasına itiraz var!

 Polonezköy Tabiat Parkı'nın yapılaşmasına itiraz var!

Anadolu Yakası POLONEZKÖY Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açacak imar planları ile ilgili Prof. Dr. Ayanoğlu, " Parka bir kez tesis inşa etmeye başlarsanız, geçmiş olsun " diyor...



Zengin bitki örtüsü ve yaban hayatını barındıran Polonezköy Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açacak imar planları ile ilgili konuşan İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği'nden Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, "Parkı bir kez yapılaşmaya açarsanız, geçmiş olsun" diyor. İmar planlarının iptal edilmesi için bir yandan da imza kampanyası başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı "Beykoz Polonezköy Köy Yerleşik Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planları ile Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanına, "seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı" fonksiyonu getirildi. 


PLANDA NE VAR? 

Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açan planda konut için emsal (yapılaşma yoğunluğu) 0,15, turizm konaklama tesisi için 0,20, yükseklik 6.50 metre yani 2 kat olarak belirlendi. Otelin bodrum katında; spa, restoran, yüzme havuzu, toplantı salonu, spor salonu, mutfak, sığınak, depo, otopark, servis üniteleri yer alabilecek. Ticaret alanında perakende ticaret birimleri, ofis, kafetarya, banka, fınans kurumları yapılabilecek. Planlama alanının bütününde yapılaşma şartlarını aşmamak koşulu ile günübirlik turizm tesis alanları, lokanta gibi tesisler yapılabilecek.


Birgün