25 / 04 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu: Vatandaşlar dönüşüm için bizi ikna etmeye çalışıyor!

 Mehmet Tevfik Göksu: Vatandaşlar dönüşüm için bizi ikna etmeye çalışıyor!

Kentsel Dönüşüm,kentsel dönüşüm esenler,esenler kentsel dönüşüm,kentsel dönüşüm projeleri,esenler kentsel dönüşüm projeleri,esenler belediyesi kentsel dönüşüm,kentsel dönüşüm esenler belediyesi,mehmet tevfik göksu,Mehmet Tevfik Göksu kentsel dönüşüm,



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ekim 2012'de başlattığı hareketin ardından harekete geçtiklerini ve tüm Esenler'e dönüşümü anlattıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilk dönemlerde vatandaşı ikna etmeye çalışırlarken bugün vatandaşın belediyeyi ikna etmeye çalıştığını ve yüzde 88'lere varan oranlarla dönüşümü desteklediklerini kaydetti. Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Göksu, halk desteğinin büyük ölçüde alınmasına rağmen dönüşümü eleştirenlere ve halkın aklını 'Sizi buradan sürecekler' ve 'Bu rantsal dönüşümdür' sözleriyle bulandıranlara 'Belediye başkanlarını ve partilerini yıpratmak, kendi siyasi ve kişisel çıkarları için halkın geleceği ve sağlığıyla oynuyorlar. Vatandaş ömrünü, yıllarını verip bir 4 duvar alıyor ve biz bu 4 duvar için tasarrufta bulunuyoruz. Dünyada olan her şeyin hesabının verileceğini biliyoruz. Biz halk ve hak için çalışıyoruz, bizi eleştirenler gibi rant için değil. Kendileri öyle oldukları için bizi de öyle sanıyorlar' sözleriyle tepki gösterdi.


VATANDAŞ İÇİN U ĞRAŞIYORUZ


Rant iddialarına halk tarafından karşılık bulmadığına değinen Tevfik Göksu, 'Yüzde 88 oranında halk belediye tarafından yapılan dönüşümü destekliyor. Yüzde 77'si ise evinin dönüşüme tabi tutulmasını istiyor' şeklinde konuştu. Göksu, '500 metrekare bir araya gelsinler, kendileri dönüşüm yapsınlar rant onların olsun. Ya da bize gelsinler biz yapalım maliyetini on yılda bize ödesinler yine onların olsun. Üçüncü yol olarak yerinin 4'te 1'i oranında daha küçük yer verelim sana ama yüzde 20 imar artışı verelim. Bu imar artışını değere çevirin yine rant sizin olsun diyoruz' şeklinde konuştu.


DÖNÜŞÜMÜN NEDENİ RİSK


Başkan Göksu, en hızlı dönüşümün yapıldığı Paris'te 17 yılda tamamlanan çalışmanın sebepleri arasında şehir estetiği, kültür gibi nedenler olduğunu ancak hayat riski olmadığını söyledi. Göksu, 'Marmara depremi olduğunda ülke yüzde 40 küçülür. Biz bu depremi düşünerek adımlar atıyoruz' şeklinde konuştu.


18 ayda vatandaşa teslim edilecek


Turgutreis Mahallesi'nde KİPTAŞ ile ortak yaptıkları 282 konutu vatandaşa teslim ettiklerini, Oruçreis Mahallesi'nde ise 262 konutun tamamlanıp teslim edilmek üzere olduğunu söyleyen Göksu, Başbakan Erdoğan'ın kentsel dönüşüm hareketini başlattığı Havaalanı Mahallesi'nde ise yıkımların bittiğini inşaatın ise Ocak ayında başlayıp 18 ayda vatandaşlara teslim edileceğini belirtti.


Kentsel dönüşüm müzesi geliyor


10 yıl içinde Esenler'in yüzde 30'unun dönüşmüş olacağını söyleyen Başkan Tevfik Göksu 'Kentsel dönüşümün mutfağı' olarak nitelendirdiği Esenler'in kentsel dönüşüm macerasının ve nerden nereye gelindiğinin gösterildiği bir kentsel dönüşüm müzesini kuracaklarını da sözlerine ekledi.


Behlül Çetinkaya/Yeni Şafak Gazetesi