29 / 03 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu'dan Esenler'e 62 dev proje!

Mehmet Tevfik Göksu'dan Esenler'e 62 dev proje!

30 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti tarafından tekrar Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfık Göksu, yeni dönemde yepyeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.


30 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti tarafından tekrar Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfık Göksu, yeni dönemde yepyeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. 


Göreve geldiği 2009 tarihinden bu yana, sosyal, kültürel ve fiziki projelerle Esenler'in algısını değiştiren ve Esenler'e yeni bir çehre kazandıran Belediye Başkanı Göksu, yeni dönemde yapacağı çalışmalarla ilçeye yeni bir soluk kazandıracak. Yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 62 tane dev projeyi hayata geçirecek olan Göksu, özellikle spor altyapısı, otopark, kentsel dönüşüm çalışmaları ve sosyal projelere ağırlık vereceğini belirtiyor. Önümüzdeki 5 yılda Esenler'in öncelikli projelerini Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı M. Tevfik Göksu'dan dinledik. 

Yeni dönemde öncelikli çalışmalarınız hangi alanda olacak. 

Önümüzdeki 5 yıl içinde spor altyapısı, otopark meselesi, kültürel dönüşüm ve kentsel yenileme gibi alanlara özel bir ağırlık vereceğiz. İlk olarak spor altyapısından bahsedeyim. Esenler'i dev bir spor kompleksine kavuşturacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte Esenler Kemer Mahallesinde toplam 200 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Esenler Spor Köyü'nde sporcu eğitim merkezleri, kapalı spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları ve sporcu sağlık merkezi yer alacak. Bölgede çocuk parkı, basketbol, voleybol ve tenis sahası gibi spor aktivitelerin yapılabileceği alanlar oluşturulacak. Türkiye'de bir ilk olacak merkez, ı ve diğer sosyal tesisleri ile birlikte tamamen gençlere ve sporseverlere hitap eden bir alan olacak. 


MODERN BİR STAD

Esenler Spor Köyü'nün hemen yanındaki Esenler Stadyumu da yıkılarak yenilecek. Yeni stat, 16.500 seyirci kapasiteli FİFA normlarında olacak. Stat, altında 1.500 araçlık otoparkı, 1.000 kişilik tribüne sahip yüzme havuzu, 3 ayn müsabakanın yapılabileceği kapalı spor salonları, Kültür Meydanı olacak şekilde tasarlanan 2 adet meydan ve rekreasyon alanları, konferans salonu, çok amaçlı salonları, eğitim odaları, soyunma odaları, hakem odaları vs.tam donanımlı olarak hizmet verecek. 

Tesis içinde aynca, Amatör Spor Kulüpleri Merkezi yer alacak. İlçedeki tüm amatör spor kulüplerine yer tahsis edilecek. Ayrıca Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu yıkılarak yeniden, daha işlevsel bir kapalı spor salonu yapılacak. 


Diğer önceliğiniz ne olacak? 

Esenler için yeni sloganımız "Huzur ve Umut Şehri." Bugüne kadar engellilere yönelik çok sayıda projeye imza attık. Önümüzdeki dönemde de engelliler için Türkiye'de bir ilk olacak yeni bir projenin startım vereceğiz. Kemer Mahallesi'nde Engelliler Kampüsü kuracağız. Bu kampüste ilçemizdeki bütün derneklerinin merkezi, engelli marketi, engelli yüzme havuzu, engelli bay ve bayan hamamı olacak. Burada bir de İkâme Anne Merkezi olacak. 

Esenler Belediyesi, yeni dönemde birbirinden farklı toplam 62 dev proje ile ilçenin ehresini değiştirmeye devam edecek. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Yeni projelerimizle Esenler'i, huzur ve umut şehri yapacağız. Esenler bizimle başarmaya devam edecek" dedi. 


Esenler'i sosyal projeleri ile de tanıyoruz. Benzer başka sosyal projeleriniz var mı? 

Sosyal, kültürel ve fiziki projeleri birlikte yürütüyoruz. Eğer sosyal ve kültürel dönüşüm olmazsa kentsel dönüşümü yapamazsınız. Bizim en önemli sosyal projelerimizden birisi de istihdam konusunda. İstihdam her zaman en öncelikli çalışmalarımızdan oldu. İstanbul İnsan Kaynaklan ve İsdihdam (İSİİF) fuarlan düzenliyoruz. Bu fuarlarla binlerce kişiye iş imkanı sağladık. Bunun dışında kurduğumuz Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM) ile son 4 yılda yaklaşık 12 bin kişiyi işe yerleştirdik. Türkiye'ye model olan bu projeyi yeni dönemde daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. "Her eve iş, her eve aş" ıyla yürütüceğimiz çalışma ile Esenler'de maaş girmeyen bir tek hane kalmamasını hedefliyoruz. Esenler'de hane halkı işgücü verilerinin dijital ortama taşınma işlemleri devam ediyor. Bu veriler, belediyedeki odamda dev bir ekranda olacak. Eğer bir hanede, 2 ve üzeri çalışan varsa yeşil, eğer tek çalışan varsa o hanede sarı ışık yanacak. Hiç çalışan yoksa kırmızı yanacak. Her gün en az bir kırmızıyı sarıya veya yeşile çevirerek Esenler'de evine maaş girmeyen hiç kimseyi bırakmayacağız. Ve böylece her eve iş, her eve aş sağlamış olacağız. 

62 projeden bazılarının başlıklarını alabilir miyiz? 

Aile Sarayı, Bilim Merkezi, % 100 Hayat Merkezi, Yaşlı Bakımevi, Taziye Evleri, Sosyal Hizmet Binası, Sivil Toplum Sarayı, Müftülük Sitesi, Yeni Yürüyüş Yolları, Metro Sanat Galerisi, Yeni İkinci Bahar Kıraathaneleri, Bilgi Parkı, Fırıncılık Okulu, Dörtyol Meydanı'm Genişletme Projesi, Temapark, Güvenli ve Huzurlu Okul diğer projelerimizden bazıları. 


İLÇENİN ÜÇTE BİRİ DÖNÜŞECEK 

Kentsel dönüşüm çalışmaları nasıl gidiyor? 

Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı Esenler'deki dönüşüm çalışmaları "Esenler'de hayatı yeniliyoruz" sloganıyla aralıksız devam ediyor. Kentsel dönüşüm ilçede toplam 220 bin metrekare alanda sürüyor. İlçedeki ilk dönüşüm konutları hak sahiplerine teslim edilirken, 6 ayn noktada yürütülen çalışmalarla da toplam 10 bin 234 konut üretim bandında. Çok kısa bir süre içinde üçüncü mahallemizdeki kentsel dönüşüm konutlarının temelini atacağız. Havaalanı Mahallemizde Emlak Yatırım GYO kentsel dönüşüm konutlarını yapacak. Gerek devlet eliyle, gerekse özel teşebbüsle yürütülecek çalışmalarla 10 yıl içinde Esenler'in üçte birinin dönüştürüleceğine inanıyorum. Ancak, şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın rızası alınmayan hiçbir mahallemizde kentsel dönüşüm yapmayacağız. Belediyemiz kentsel dönüşümde taraf değil, rehberlik hizmeti yapmaktadır. 

Kültür altyapısı tamamlanıyor ' Geçmiş 5 yılda Esenler'de hükümet konağı, hastane, belediye binası, itfaiye binası, askerlik şubesi gibi kamu binası ihtiyacını giderdik. Yeni dönemde kültür altyapısını da tamamlayacağız. 

>f Ne demek bu ikâme annelik? 

Aslında engelli çocuğu olan anne engelli. Hayan o çocuğuna göre şekilleniyor. Yeri geliyor günlerce evinden çıkamıyor. Kadıncağız âdeta eve mahkûm. Engelli çocuğuna bağlı yaşamak zorunda kalan annelerin çocuklanm sabah alıp buraya getireceğiz, akşama kadar biz bakacağız. Gönüllü anneler gelip bakacaklar ve o anne, o gün akşama kadar nereyi gezmek istiyorsa biz alıp oraya götüreceğiz. Günün 24 saatini o çocuğu ile geçirmek mecburiyetinde olan anne, bir günlüğüne de olsa dışan çıkıp nefes alma imkanı bulacak. 

HER YERE OTOPARK

Bir de otopark konusuna öncelik vereceğinizi söylediniz... 

Evet. Bu dönem çözüm üreteceğimiz en öncelikli meselelerimizden birisi de otopark olacak. Esenler'in şehir içi trafiğinin, İstanbul'daki tüm ilçelerin en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Ancak, otopark eksiğimiz ve parklanma sıkıntımız var. 500 araç kapasiteli tek bir tane katlıotopark var. Ciddi bir otopark açığı var ilçemizde. Bu açığı kapatabilmek için müsait boş arsalara sert zemin döşeyerek otopark haline getirdik.

Son 4 yıl içinde ilçeye 30 bin metrekare otopark kazandırdık. Büyükşehir Belediyemize 23 adet yer altı otoparkı projesi verdik. 18 tanesi uygun görüldü. 


Bunlardan 8 tanesi projelendirildi. Yakında inşasına başlanacak. İlk etapta, Esenler'e toplam 3.500 araç kapasiteli yer altı otoparkı kazandıracağız. Daha sonra bu yer altı otopark projelerinin devamı gelecek. Zaten kentsel dönüşüm devam ettikçe otopark meselesi de kendiliğinden bitecek. Çünkü yeni projelerde hep otopark var. 


Anne Üniversitesi'ni ilk başlatan ilçesiniz. Yeni dönemde anneler için sürpriz projeleriniz var mı? 

Anne Üniversitesi projemiz başarı ile devam ediyor. 3 dönem mezun verdik. Yeni dönemde anneler için bir projemiz de Anne Çocuk Merkezi. Nene Hatun Mahallesi'nde hizmete açılacak olan Anne Çocuk Merkezi, çalışan annelere çok büyük imkânlar sunacak. 

Kreş görevi de görecek olan Anne Çocuk Merkezi'nde, çalışan anneler veya iş hayatına atılmak isteyenler, gözleri arkada kalmadan çocuklarını bu merkeze bırakabilecekler. Uzman pedagogların gözetimindeki çocuklar için özel bir park da yer alacak. 


GÜVENLİ ŞEHİR PROJESİ 

"Huzur ve umut şehri Esenler"i oluşturabilmemiz için tüm Esenler'i güvenli şehir haline getirmek zorundayız. "Güvenli Şehir" projesi ile "Huruz Şehri Esenler" için önemli bir adım atmış olacağız. Proje ile, Esenler'in tüm park, cadde, sokak ve kamu binalarına kurulacak kameralarla 7 gün 24 saat ilçenin tamamında hizmet seyri takip edilecek. Alman görüntüler, Esenler Şehir İzleme Merkezi'nden takip edilecek. Bu uygulamamız da Türkiye'de bir ilk olacak. 



Star



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler