25 / 04 / 2024

Konak-Karaburun arası 1 saate inecek!

 Konak-Karaburun arası 1 saate inecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir için yapılan "büyük köy" benzetmesine karşı çıkarak, "İzmir, Türkiye’den 2,5 misli daha fazla büyüdü. Bunu Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık" dedi...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir için yapılan "büyük köy" benzetmesine karşı çıkarak, "İzmir, Türkiye’den 2,5 misli daha fazla büyüdü. Bunu Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık" dedi.


Karaburun ilçesinde seçim bürosu açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, İzmir’in 2013 yılında merkezi bütçeye ödediği vergiyi, bir önceki yıla oranla yüzde 10 arttırdığını kaydetti. İzmir’in tüm ilçelerine yapılan yatırımların Karaburun’a da yapılacağının altını çizen Kocaoğlu, "Bayındır, Ödemiş, Tire, Bademler’deki üreticileri nasıl kalkındırdıysak, yeni bağlanan ilçelerimizde aynısını yapacağız. Bu kenti yerelde kalkınma modeliyle kimseye ihtiyaç olmadan ayağa kaldırıyoruz" dedi.


Kocaoğlu, Türkiye’de kişi başına düşen ortalama vergi miktarının 4 bin 500 lira olduğunu belirterek, "İzmir’de bu rakam 8 bin 900 lira. İzmir, merkezi bütçeye iki katı destek verirken, aldığı katkı ile 37. sırada. İzmir’le neden uğraşıyorlar, neden kötü bakıyorlar, onu bilemiyorum ama bir şeyi biliyorum; İzmir’den korkuyorlar. İzmir’den başlayan bir hareketin, İzmir’in oylarının onları korkuttuğunu biliyorum. 11 yıldır size muhtaç olmadan, kendi göbeğimizi kestik. Niye bundan sonra muhtaç olalım" ifadelerini kullandı. 


İzmir’e yapılan "büyük köy" benzetmesine itiraz eden Kocaoğlu, şunları kaydetti: 


"İzmir vergi oranını en az yüzde 10 arttırdı, yani yüzde 10 büyüdü. Türkiye’deki genel büyüme rakamı ise yüzde 4. Yani İzmir, Türkiye’den 2,5 misli daha fazla büyüdü. Bunu Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık. Bunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başardık."


-"Konak-Karaburun arası 1 saate inecek"


Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alacağı gemilerle, Karaburun’a sefer başlatacaklarını ve 2015 yazında 32 knotluk geminin devreye gitmesiyle, İzmir'den Karaburun’a 1 saatte gidilebileceğini söyledi. 



AA