25 / 04 / 2024

İzmir Konak'a yeni sosyal tesis geliyor!

İzmir Konak'a yeni sosyal tesis geliyor!

Konak Belediyesi yeni yatırımını Beştepeler Semti olarak da bilinen 1. Kadriye Mahallesi’nde hayata geçirecek. Kısa zamanda tamamlanması planlanan tesis hizmete açıldığında Beştepeler Semti’ne değer katacak.


Konak Belediyesi'nde yer alan habere göre,  İzmir  1. Kadriye Mahallesi’nde yapımına başlanacak modern tesiste kapalı pazaryerinin yanı sıra otopark, çok amaçlı salon, kadın ve çocukların sosyal ihtiyaçlarına yanıt verecek semt merkezi yer alacak.



KAMU ELİ DEĞECEK


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve geldikten sonra yapımını planladığı tesis için satın alınan arazide kamulaştırması yapılan binalar da yıkılıyor. Çok yakında temeli atılacak dev tesis bölgenin pazar ihtiyacını karşılayacağı gibi kadın, çocuk ve gençlere hizmet verecek kurslara da evsahipliği yapacak. 1816 metrekare alan içine 1550 metrekarelik alana hayata geçirilecek olan tesiste; semt merkezi kursiyerlerinin atölye çalışması yapabileceği 11 derslik, 25-30 araçlık otopark, 205 kişilik çok amaçlı salon ile pazaryeri yer alacak.



SEMTE DEĞER KATACAK


Kısa zamanda tamamlanması planlanan tesis hizmete açıldığında Beştepeler Semti’ne değer katacak. Tesiste, tiyatro, sinema, gösteri, toplantı ve nikah salonu olarak da hizmet verecek çok amaçlı salon yer alıyor. Hizmete açılacak olan tesiste kadın ve çocuklar spor yapma imkanı da bulacak. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kadifekale ve çevresinde yaşayan vatandaşların pazar sıkıntısını ortadan kaldıracak tesisin her açıdan kente yarar sağlayacağını belirtti.