23 / 04 / 2024

Gaziantep'e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapılacak!

Gaziantep'e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapılacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gaziantep sağlık alanında çok iyi konumdadır. Birkaç yıl içinde kentimizi sadece Güneydoğu'nun değil Ortadoğu'nun sağlık merkezi konumuna getirmek istiyoruz" dedi.


Bu açıdan Gaziantep'in çok şanslı olduğunu ve Fatma Şahin gibi bir başkanlarının bulunduğunu vurgulayan Şimşek, "Gaziantep sağlık alanında çok iyi konumdadır. Birkaç yıl içinde sadece Güneydoğunun değil Ortadoğu'nun sağlık merkezi konumunda yapmak istiyoruz" dedi. Gaziantep'e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarının başladığını, hatta yer tespitinin ve ihalesinin yapıldığını aktaran Bakan Şimşek, "Bu hastane Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birisi olacak. Perilikava bölgesine de 300 yataklı bir hastane vapmacağız. Bunun yanı sıra mevcut 25 Aralık Devlet Hastanesi'nin kapasitesini de 300 yatak arttırmak  için Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve taleplerimizi olumlu karşıladılar" diye konuştu. 


Kadınların böylesi bir merkeze sahip olmasının çok önemli olduğunu aktaran Bakan Şimşek, 5'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde 5,5 milyon metre kare alanı hazineden TOKİ'ye devrettiklerini ve buraya uydu kent yapılacağını kaydetti. 

Gaziantep'in Türkiye'nin büyüme motoru olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, bu yatırımların Gaziantep'i 5-10 yıl içinde sağlık üstü bir kent yapacağını beliıtti. Belediye olarak vatandaşın yaşam kalitesini ve memnuniyetini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Görevimiz vatandaşa yol, su ve kaldırım hizmeti vermek kadar sağlıkta bir o kadar önemli. Toplumun sağlığını yükseltmek ve biliçlendirmek lazım. Bunun bilinci ile hareket ediyoruz" şeklinde konuştu. Bir anne olarak meme kanserindeki riski çok iyi bildiğini ifade eden Şahin, bunun erken teşhis edilmesi ve tedaviye erken başlanmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Sağlık alanında meme kanseri en yüksek görülen bir hastalık olduğu biliniyor. Meme kanserinde her 3 kişiden birinin yaşamına dokuıımak çok önemli. 

Bu merkezde 17 bin kadının erken teşhisinin ve tedavisini yapacağız. Toplamda ise 50 bin kadını tarayacağız ve neticesinde tedavi hizmeti verecek olan bir merkez.


Denge Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016