18 / 04 / 2024

Fazlı Kılıç Kağıthane'de yaşananları değerlendirdi!

 Fazlı Kılıç Kağıthane'de yaşananları değerlendirdi!

"Seçim Yarışı 2014" programına konuk olan Başkan Kılıç değişen ve gelişen Kağıthane'yi anlattı. Başkan Kılıç ilçeyi şehrin yıldızları arasına taşıyan projelerin yanı sıra yerel yönetim ve sosyal çalışmalardan da bahsetti...



Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Karadeniz TVde yayınlanan "Seçim Yarışı 2014" programının konuğu oldu. 

Özlem Yılmaz' ın sunumuyla canlı olarak yayınlanan "Seçim Yarışı 2014" programına konuk olan Başkan Kılıç değişen ve gelişen Kağıthane'yi anlattı. Başkan Kılıç ilçeyi şehrin yıldızları arasına taşıyan projelerin yanı sıra yerel yönetim ve sosyal çalışmalardan da bahsetti. Özlem Yılmaz'm sorularını cevaplayan Başkan Kılıç, Kağıthane'nin tarihi değerlerini anlattı. Başkan Kılıç, "Başbakanımızın Milli Arşiv Sitesi'ni Kağıthane'ye getirmesiyle ilçemizin tarihi yönü bir kez daha vurgulandı. lOOmilyon belgeyi barındıran ve 40 ülkeyi ilgilendiren birçok eserin bulunduğu bu güzel çalışma Kağıthane'de tüm dünyaya hizmet etmeye başladı" dedi.Kağıthane'de geleneksel olarak düzenlenen ata sporu etkinlikleri hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, ata sporlarının Kağıthane'nin tarihi yönünü ortaya çıkaran unsurlar olduğunu vurguladı.Kağıthane'yi geleceğe tarihi doku ile iç içe modern bir ilçe olarak hazırladıklarını ifade eden Başkan Kılıç, bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Başkan Kılıç, "Kentsel dönüşüm için önce alt yapı hazırlığının yapılması gerekiyor. Biz de bunu oluşturmaya çalıştık. İstanbul'da hepimizin bildiği gibi deprem riski var. Bunun için alınması gereken önlem sağlıksız yapıların dönüştürülerek sağlam yapıların oluşturulması. 

Bizler bu planlarımızı oluşturduktan sonra gecekondu önleme bölgeleri, sanayi alanı dönüştürme planları oluşturduk. 

İmar teşviki ile ada bazında dönüşümü destekledik. Bunların hepsini internet sitemizden yayınlayarak şeffaf hale getirdik. 

Özel sektörün yaptığı çalışmalarla da Kağıthane'yi cazip hale getirdik. Kağıthane çok hızlı bir dönüşüm içerisine girdi. 2004 yılından bugüne ilçemizdeki yapı stoğunun yaklaşık yüzde 29'u yenilendi. Bu Anadolu'daki şehirlerimizin çoğunun kent merkezinden daha fazla halkın yaşadığı bir alan ile eşdeğer " şeklinde konuştu. 

Özlem Yılmaz'ın Kağıthane'nin yatırımcılar için önemli bir bölge haline geldiğini belirtmesi üzerine Başkan Kılıç, "Tüm yatırımcılar bugüne kadar ürettikleri konut ve ofisleri hızlı bir şekilde satabildi. Bu nedenle Kağıthane yatırımcılar için önemli. Kentsel dönüşüm ile değişim önümüzdeki süreçte de devam edecek ve Kağıthane yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek. Çok kısa bir zaman içerisinde Kağıthane'nin sağlıksız yapı dönüşümünü tamamlamayı planlıyoruz" diyerek 19501i yıllarda ilçenin sanayi bölgesi olarak ilan edilmesiyle oluşan gecekondulaşma ve çarpık kentleşme hakkında bilgi verdi. 

3D olarak tanımlanan ve ilçenin çehresini değiştiren projeleri Kentsel Dönüşüm, Deniz Suyu, Demiryolu projeleri olarak açıklayan Başkan Kılıç Kentsel Dönüşüm başarısının yanı sıra Deniz Suyu projesiyle Kağıthane Deresi'nin yeniden eski günlerine dönmeye başladığını ifade etti. 

Tarihi Demiryolu projesin yalnız Kağıthane için değil İstanbul için de çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, demiryolu güzergahının belirlendiğini ve Cendere Vadisi dönüşümü ile çalışmanın zor kısmının tamamlandığını ifade etti. Katılımcı yönetim anlayışıyla geleneksel olarak düzenlenen halk meclisleri ve istişare toplantılarını anlatan Başkan Kılıç, Kağıthanelileri tüm farklılıklarıyla büyük bir aile olarak tanımladı. 


Hürses




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri