19 / 04 / 2024

İstanbul'da imar barışında ilk tapular verildi!

 İstanbul'da imar barışında ilk tapular verildi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yoğun uğraşları sonucu bölgedeki mülkiyet sorunu çözülerek hak sahiplerine tapuları verildi.


İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Emniyetevleri Mahallesi’nde İSKİ arazisi üzerinde yer alan çok katlı yapıların tapu sorunu 40 seneyi aşkın süredir çözüme kavuşamıyordu.


Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yoğun çabaları sonucu bölgedeki mülkiyet sorunu çözülerek hak sahiplerine tapuları verildi.


İstanbul’da ilk kez İmar Barışı Kanunu’ndan yararlanarak tapularına kavuşan vatandaşlar da Kağıthane Emniyetevleri Mahallesi'nin sakinleri oldu. 


İmar Barışı Kanunu’ndan yararlanan vatandaşlara tapuları Kağıthane İlçe Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir programla teslim edildi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından teslim edilen tapuları alan vatandaşlar çok büyük sevinç yaşadı.


Fazlı Kılıç yaptığı konuşmada; ‘’ 7143 sayılı İmar Barışı Kanunu kapsamında İstanbul’da ilk tapuları vermeye başladık. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bugüneyse 6858 parsel olmak üzere 26 bin 169 vatandaşımıza tapularını teslim ettik. İmar Barışı Yasası, mülkiyet sorunu yaşayanlar için büyük fırsat. Bu yılın sonuna kadar bu fırsatı iyi değerlendirmelerini öneriyoruz’’ şeklinde konuştu.