29 / 03 / 2024

Kağıthane'de Ortabayır Yeraltı Otoparkı törenle hizmete açıldı!

 Kağıthane'de Ortabayır Yeraltı Otoparkı törenle hizmete açıldı!

Kağıthane Belediyesi, Ortabayır Mahallesi'nde otopark sorununa çözüm olacak yeraltı otoparkını hizmete açtı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane'nin 2014 yılının da gözde ilçelerinden biri olacağını söyledi...



Kağıthane Belediyesi, Ortabayır Mahallesi'nde otopark sorununa çözüm olacak yeraltı otoparkını hizmete açtı.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ortabayır Mahallesi'ndeki açılış törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, başkan yardımcıları, oda başkanları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kağıthane yatırımlar filminin gösterimiyle başlayan açılış töreninde konuşan Fazlı Kılıç, 2013 yılında en fazla değer kazanan ilçelerden biri olan Kağıthane'nin 2014 yılının da gözde ilçelerinden biri olacağını söyledi.


Başkan Kılıç, "Kağıthane 2013 yılının en çok değer kazanan ilçeleri arasında. 2014’te de bu şekilde devam edecek. Kağıthane'nin bu dönüşümde, ilçedeki kamu ve özel yatırımlar önemli yer tutuyor" dedi.


Kentsel dönüşümün önemine değinen Kılıç, "Bugün İstanbul ile ilgili en ciddi problem; depremdir. Depremle ilgili alınması gereken en önemli önlem ise çürük binaların sağlam binalarla yenilenmesidir. İşte bunu Kağıthane'de gerçekleştiriyoruz"  diye konuştu.


Kağıthane'de zamanı hizmete dönüştürerek çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kılıç, ilçede 50 yılda yapılan park sayısını 10 yılda 5'e katladıklarını, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdiklerini, 65 bin metre yağmur suyu kanalı yaptıklarını anlattı. 


Yeni yollar inşa etmeye devam ettiklerini anlatan Kılıç, sağlık ve eğitim hizmetleriyle okulları yenilediklerini, göreve geldiklerinde 70 olan bir sınıftaki öğrenci sayısını 30'lu rakamlara indirdiklerini aktardı. 


Ortabayır Mahallesi'nde çok güzel bir hizmetin yükseldiğini ifade eden Fazlı Kılıç, "5 katlı otopark üzerinde de 5 kat mahalle konağı, otoparkımız da yaklaşık 80 araç alacak. Mahalle konağımızda bilgi evi, aile sağlık merkezimiz, muhtarlığımız olacak. Bilgi evimizde öğrencilerimiz derslerine destek ve takviye alacaklar. Yine burada spor kulübümüz için bir alan olacak. Birçok fonksiyonu bir arada taşıyacak" ifadelerini kullandı.


Ortabayır  Yeraltı Otoparkı'nın hayırlı olmasını dileyen Kılıç, konuşmasının ardından beraberindekilerle otoparkın açılışını gerçekleştirdi.


Ortabayır Mahallesi'nde hizmete açılan 80 araçlık yeraltı otoparkına entegre olacak mahalle konağının çalışmaları da devam ediyor. Muhtarlık, aile sağlık merkezi, bilgi evini bünyesinde barındıracak Ortabayır Mahallesi Konağı 4 bin 815 metrekarelik alanda inşa edilecek. 610 metrekarelik çocuk parkı ile tamamlanacak mahalle konağı, çocuklara yeni bir yeşil alan da kazandıracak.



AA