19 / 04 / 2024

Çanakkale'nin Lapseki köylerinde gölet tespit çalışmaları başladı!

 Çanakkale'nin Lapseki köylerinde gölet tespit çalışmaları başladı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde başlatılan çalışmalara Lapseki Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin de katıldı...



Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı köylerde gölet tespit çalışmaları başladı.


Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde başlatılan çalışmalara Lapseki Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin de katıldı. Etüd Planlama ve Tahsisler Şube Müdürü Abdülkadir Yılmaz, İnşaat Mühendisi Selçuk Sırmasaç ve DSİ Çanakkale Müdürlüğünden Jeoloji Mühendisi Adil Afat, dağ köylerindeki haritada belirlenen bölgeleri gezerek gölet yapılabilecek alanları inceledi.


İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Sevim, "Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü ile başlatılan çalışmalarla Lapseki'nin dağ köylerinde bulunan verimli toprakların sulanabilmesini hedefliyoruz. Bu coğrafyada zirai kalkınmanın sağlanabilmesinin bir yolu da bu çalışmalardan geçiyor. Hem ülke ekonomisi, hem de vatandaşlarımızın kalkınması adına çok önemli bir hamle. Geç kalınmış bir hizmet olmasına rağmen, yeni göletler inşallah topraklarımıza değer üstüne değer katacak" dedi.



Malatya Gerçek