27 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi!

 Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi!

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, açılışın ertelendiğini açıkladı..


Çamlıca Camii'nin 10 Haziran'da Kadir gecesi açılması hedefleniyordu. Ancak İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, açılışın ertelendiğini açıkladı. Külünk "Tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi.


Hürriyet'te yer alan habere göre, Külünk açılışla ilgili "Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra bu sabah yeni bir iş takvimi oluşturduk. Tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik. Şu anda gece gündüz 600 işçi cami inşaatının her yerinde çalışıyor. Bir sanat eseri olarak gördüğümüz camiinin her yerini bitirdikten sonra açılış için yeni bir takvim oluşturacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam İstanbul'un fetih Kutlamaları sırasında "İstanbul'a kazandırdığımız manevi zırh olarak gördüğümüz Çamlıca Camisi'ni 10 Haziran'da Kadir gecesinde ibadete yetiştirmek istiyoruz. Fakat arkadaşlara söyledim. Yarım yamalak yok. Yetiştireceksiniz yetiştirin yetişmiyorsa bittiği zaman açarız" şeklinde konuşmuştu.


58 ay önce yapımına başlanılan Çamlıca Camii'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.