18 / 04 / 2024

Bağcılar'a Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek!

 Bağcılar'a Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek!

Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği İstanbul Bağcılar’ da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek...


Geçtiğimiz hafta Çanakkale’de meydana gelen sarsıntı ülkemizi deprem gerçeğiyle yeniden yüz yüze getirdi. Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek. 


Merkezde uzmanlar tarafından deprem ile ilgili tatbiki bilgiler verilecek. Similatör odalarında bizzat sarsıntıyı yaşayacak olan öğrenciler, deprem anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler.


Faylar kuşağında yer alan ülkemiz, geçtiğimiz hafta Çanakkale Saros Körfezi’nde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki sarsıntıyla yeniden deprem gerçeğiyle karşılaştı. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandığında önemli bir tesis olarak hizmet verecek.


Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutların inşa edildiği ilçede önemli bir projenin adımı atılacak. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı olarak hazırlanan proje tamamlandığında depreme karşı bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Projede trafik eğitim parkı, trafik eğitim binası, deprem parkuru, similatörlü deprem odası, küçük odalar halinde eğitim amaçlı kullanılacak hastane, okul ve tren istasyonu bulunacak. Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere trafikle ilgili bilgi verilecek. Ulaşım araçlarında nasıl davranmaları ve nasıl oturmaları gerektiği anlatılacak. Yine eğitim odasındaki boyama aktivitelerinde de trafik ışıkları tanıtılacak. Öğrenciler, eğitim odasında otomobilleri tanıyarak direksiyon başında ne yapmaları gerektiğini tatbiki olarak öğrenecekler. 


SİMİLATÖRLÜ DEPREM ODASINDA SARSINTIYI YAŞAYACAKLAR


Similatörlü deprem odasındaki eğitim sırasında da öğrenciler bizzat sarsıntıya tanık olacaklar. Deprem simülatöründeki odalarda yapılacak tatbikatta, deprem anında neler yapılacağı tatbiki olarak gösterilecek. Tek kişilik araç depolama yerleri, hastane, ilkokul, ilk yardım odalarında da öğrencilere sağlıkla ve ilk yardımla ilgili bilgi verilecek. Projesi hazır olan tesis, tamamlandığında toplam 13.250 metrekarelik alana sahip olacak.





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler