29 / 04 / 2024

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları!

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları!

Bugün ilk seferinin gerçekleştireceği Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate düşürecek. İşte Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları...


Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları hakkında bilgi vermeden önce projeden bahsedelim. Açılışının bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı ve seferlerinin başlayacağı hızlı trende business class, business plus, economy, economy plus olmak üzere dört sınıf bulunacak.


2015'in Haziran ayından itibaren Marmaray'a enegre edilecek Ankara İstanbul YHT Hattı ile Ankara'dan İstanbul'a gelen yolcular, Pendik'ten İETT araçlarıyla ücretsiz olarak Kartal Metrosu'na taşınacak. Ayrıca Kartal Metrosu'na geçen yolcu, Ayrılık Çeşme Durağı'ndan Marmaray'a binecek.


Yüksek hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate düşürecek. Ankara İstanbul YHT güzergahı  Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattındaki 9 durak Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olarak açıklandı.



Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları 70 TL olarak açıklaması düşünülüyor. Biletler yemekli ve yemeksiz olarak 2 türlü satılacak. Ankara İstanbul YHT biletleri, yapılan törenin ardından satışa çıkacak. 


Ankara İstanbul YHT bileti almak veya rezervasyon için  444 24 07 ve 444 82 33 numaralı telefonu arayabilir, ya da www.tcdd.gov.tr web sitesine giriş yapabilirsiniz.


Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları!


Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com