28 / 03 / 2024

Ankara Ankapark halka açıldı!

Ankara Ankapark halka açıldı!

Ankapark giriş ücretleri sınırsız 50 TL olarak belirlendi. İstanbul yolundaki Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde inşa edilen Ankara Ankapark halka açıldı. Başkentliler otobüslerle projeyi gezebiliyor..


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası ile hayata geçirilen Ankara Ankapark projesi halka açıldı. içinde toplam 2 bin 117 adet oyuncağın yer alacağı proje İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılıyor.



Ankapark halka açıldı..

Seçimlere kadar açılması planlanan Ankapark projesi, Mart ayında açılacaktı ancak bazı eksikliklerin olması nedeniyle ilk aşamada halka açıldı. Ankaralılar otobüslerle projeyi ziyaret edip gezebiliyor. 



Ankapark'ta sınırsız eğlence 50 TL...

Ankapark giriş ücretleri sınırsız 50 TL olarak belirlendi. Projede Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor yer alıyor. 



Ankara Ankapark projesinin açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare, doğal yaşam alanı ise 940 metrekare olarak tasarlandı. Projede 150 bin adet boylu fidan dikimi yapılıyor. Proje tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en büyük hayvanat Bahçesi olma özelliğine sahip olacak.



Ankarapark nerede?

İstanbul yolundaki Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde hayata geçirilen Ankapark Ankara projesinin yol tarifi şu şekilde yapılıyor;  Gazi Mustafa Kemal Blv yönünden Metro Altgeçidi konumuna doğru batı yönünde ilerleyin, Kazım Karabekir Cd yönünde sağa dönün, Celal Bayar Blv girmek için hafif sağa dönün Silahtar Cd.’den devam edin, Çiftlik Cd yönünde sağa dönün, 1. sağa girerek Alparslan Türkeş Cd (Çiftlik Cd.) üzerine çıkın, 1. sağa girerek AOÇ Tarım Arazisi üzerine çıkın.



Ankara Ankapark halka açıldı!



Ankapark projesinin detayları;

- Tema Park içerisinde 10.000 m² alanı kapsayan Anadolu Bulvarına paralel 900 m ray uzunluğuna sahip ve 35 m yüksekliğe ulaşabilen Türkiye içerisinde ve Orta Doğuda ülkeleri arasında ilkler listesinde yer alacak Roller Coaster bulunaca.


- Tema Park alanında 75 m yüksekliğinde, düşme ve yükselme hareketi yapacak adrenalin yüklü Kule Modeli eğlence ünitesi yer alacak.


- Tema Park alanında Türkiye’de bir ilk olacak 2100 m² alana sahip, yüksekliği 30 m olan Uçan Sinema yer alacaktır. Bu uçan sinema 160ºküresel özel metal ekranda gösterilecek özel bir film şöleni ile farklı bir deneyim sunacak. 


- Tema Park alanında 100.000 m²  liksu yüzeyine sahip dev gölet ile birlikte kurgulanacak Jet Ski Coaster Ankara turizmine renk katacaktır. Tren başına anlık kapasitenin 16 yolcu olması beklenmekte. 


- Tema Park alanında 10.000 m²  lik alana sahip Rafting Sahasıyer alacak olup Ankara turizmi açısından bir ilk olacak.


- 15 adet dinazor en küçüğü 4 metre en büyüğü 11 m parkın genelinde insanları karşılayacak.


Kapalı (kışlık) alanlar ise, yazın açılabilecek şekilde çelik yapı ile çözüme kavuşacaktır. Bu Çelik Konstrüksiyon Çadırlar 70.000 m²  lik alan kaplamaktadır. Çadırlar, fonksiyonlarına göre 3 gruba ayrılmıştır:



-Dinozor Grubu:  Toplamda 20.000 metrekarelik alan kaplıyor.


-Çocuk Oyun Grubu: Toplamda 20.000 metrekarelik alan kaplıyor.


-Yetişkin Grubu:  Toplamda 30.000 metrekarelik alan kaplıyor.




Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com