29 / 03 / 2024

Körfez Geçişi Projesi İnciraltı imar sorununu çözer mi?

Körfez Geçişi Projesi İnciraltı imar sorununu çözer mi?

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "Herkes uzlaştı. Artık İnciraltı'nın kurtarılması ve arsa mağdurlarının yıllarca süren sıkıntılarının çözüme kavuşması gerekiyor" dedi.


İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin açıklanması ile birlikte, yıllardır devam eden İnciraltı imar sorununun çözümü için umutlandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a başlattıkları çalışma için teşekkür eden Karabulut, yeşili koruyan bir proje ile İnciraltı'nın hem kent dinamiğine katkı sağlayacağını hem de çevreci özelliği ile örnek olacağını söyledi. Kentte tüm kesimlerin projeye olumlu baktığını ifade eden Karabulut, "Herkes uzlaştı. Artık İnciraltı'nın kurtarılması ve arsa mağdurlarının yıllarca süren sıkıntılarının çözüme kavuşması gerekiyor" dedi.


15 bin kişiye istihdam


İnciraltı planlaması ile birlikte topraklarından geçecek olan 'İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne tam destek verdiklerini ifade eden Karabulut, "Körfez Geçiş Projesi ve sağlık turizmi konsepti ile oluşturulacak işletmeler sayesinde bölgede 15 bin kişilik istihdam oluşturulacağına inanıyoruz. Bu sayede kentte işsizlik oranı da önemli ölçüde azalacak" diye konuştu.


Yeni Asır