29 / 03 / 2024

Sakarya 3. OSB'de icradan satılık fabrika! 7.4 milyon TL'ye!

Sakarya 3. OSB'de icradan satılık fabrika! 7.4 milyon TL'ye!

Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Soğucak Mahallesi, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika vasıflı gayrimenkul l 7 milyon 450 bin TL bedelle satışa sunuldu.


Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Soğucak Mahallesi, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuluyor. Satışa konu olan gayrimenkul için 7 milyon 450 bin TL bedel isteniyor.


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Soğucak Mah. 3. Organize Sanayi Bölgesi 5. Yol No:9 adresinde bulunan taşınmaz 10.055,57 metrekare alana sahip, iki katlı betonarme fabrika binası ve arsası vasfı ile tapu siciline kayıtlı olup, topografik olarak %2-8 eğimli, geometrik dikdörtgen bir yapıya sahip, üzerinde 4 yıllık, 4.563,52 m² inşaat alanına sahip, hali hazırda faal peynir imalathanesi olarak kullanılan entegre sanayi tesisi, çelik konstrüksiyon üzeri sandviç panel çatılı, sıvalı boyalı, iki katlı betonarme yapı fabrika binası ile bahçesinde 3.500,00 m² alana sahip saha betonu bulunmakta, fabrika binası zemin katında 8 adet soğuk hava deposu, sığınak, üretim alanı, paketleme alanı, ofis, yükleme rampası, yük asansörü, 3 adet ürün dinlenme odası ve 2 adet peynir imalathanesi bulunmakta, ayrıca alüminyum korkuluklu granit mermer merpenle çıkılan üst katta 3 adet büro, bekleme salonu, toplantı odası, muhasebe odası, yemekhane, bay bayan tuvaletler, mescit bay bayan soyunma odaları, yük asansörü ve 3 adet depo ve imalathane bulunmakta, fabrika binası kapı ve pencereler alüminyum doğrama, iç kapılar pvc doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, imalathane ve üretim alanları ile ürün dinlenme alanları ve depolar yerler ve duvarlar seramik, büro olarak kullanılan alanlar sıvalı boyalı, yer döşemeler laminat parke, etrafı betonarme ihata duvarı ile çevrili, olup, taşınmaz her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, ulaşım imkanları iyi, imar durumu ?organize sanayi bölgesi? alanında kalmakta, doğu yönünden asfalt sokak yoluna cepheli, kuş uçuşu batı yönünde Karasu yoluna 2648 m. Söğütlü şehir merkezine 2915 m. ve Adapazarı şehir merkezine 15 km. mesafededir.


Kıymeti : 7.450.000,00 TL

1. Satış Günü : 05/07/2018 günü 11:30 - 11:40 arası

2. Satış Günü : 30/07/2018 günü 11:30 - 11:40 arası

Satış Yeri : Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat Salonu, Camili Mah. Adapazarı/Sakarya


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/19969 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/04/2018