28 / 04 / 2024

Sakarya Tarihi Uzunçarşı açılışı gerçekleştirildi!

Sakarya Tarihi Uzunçarşı açılışı gerçekleştirildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Uzunçarşı’nın açılışı yapıldı. İşte detaylar...


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan kuşaklar boyu şehrin ticaretine ve günlük yaşamına yön veren Uzunçarşı açıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, program Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Baro Başkanı Abdurrahim Burak, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, oda başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar, çarşı esnafı, basın mensupları ve vatandaşlar katılım gösterdi. 


Bugün bir milat

Uzunçarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Uslu, “Uzunçarşımız şehrimizin en önemli merkez noktasında bulunuyor. 500’e yakın dükkan ile şehre tarih boyunca hizmet veren yaşam merkezi olmuştur. Sadece ticaret merkezi değil, bir okuldur. Projemizin asıl mimarı Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün bir milat. Biz bu çalışmaları bir emanet olarak kabul ediyor, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.


Emaneti en iyi şekilde koruyacağız

SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Tarihi itibariyle Sakarya eşraf şehri. Büyüklerimiz bize bu mirası emanet etti ama koruyamadık. Dernek başkanımız gelecek nesillere taşıyacaklarına dair söz verdi. Sizler bizlere bugünkü eseri emanet ettiniz; bize düşen görev bu emaneti Sakarya’nın kültürüne yakışır bir şekilde korumaktır. Bugün esnaf ve sanatkarlarımıza verilen önem bir kez daha ortaya çıktı. Layık olmak için çok çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Hizmet teşekkürü

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “2009 yılında Başkanımız Zeki Toçoğlu, projeyi yapacağı konusunda taahhütte bulunmuştu. Esnaflarımızla 2010 yılında toplantı yaptık. Adapazarımız için Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 16 milyonluk projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arifiye’de, Camili’de açılışlar yapıldı. Bu kadar güzel projeleri ortaya çıkan insanları desteklemek lazım. Tarihi Uzunçarşı Sakarya’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Hafızayı diri tutacak kültürel projeler

Başkan Zeki Toçoğlu, “Göreve geldiğimde geçmişin hafızasını yaşatarak şehir kimliğini gelecek kuşaklara aktaracak bir Sakarya inşa etmeyi, en büyük hayallerimden biri olarak görüyordum. Biz ve bizden önceki kuşaklara yeri doldurulamayacak anılar bırakan ve bir şehre ait olma hissini her daim canlı tutan eski yapıları, bugünün Sakarya’sına kazandırmayı kendimize bir görev edindik. Çünkü biz, belediyeciliğin, alt ve üst yapı projeleri üretmek kadar; şehre ait hafızayı diri tutacak kültürel projeleri de hayata geçirmek olduğu bilincine sahibiz”diye konuştu.


150 yılı aşkın geçmiş

“Yeninin cazibesine kapılarak eskiyi bir kenara atmadık Tasavvurunda insan olan bir şehir, mayasında kültürel iklim olan bir hafıza inşa etmek için; ilhamımızı her zaman kadim köklerimizden aldık. 150 yılı aşkın geçmişiyle şehrimizin en eski ticaret alanı olan Uzunçarşı’yı bugün yeniden gün yüzüne çıkarmanın sevincini sizlerle paylaşıyorum. Hamdolsun ki, bugün, burada hep birlikte bir tarihe tanıklık etmenin mutluluğu içerisindeyiz.”



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler