19 / 04 / 2024

Muş kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 8 Eylül'de yapılacak!

Muş kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 8 Eylül'de yapılacak!

TOKİ, Muş'ta hayata geçecek 715 konut, bir cami ve 115 işyerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 8 Eylül'de yapacak. Kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunuyor.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Muş’ta cami siluetlerini koruyarak kentsel dönüşüm uygulayacak. Proje dahilinde 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edileceğini söyleyen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kentsel dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.   


CAMİ SİLUETİ BOZULMAYACAK 


Muş’ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunduğuna dikkat çeken Turan, tarihi yapıların siluetlerinin bozulmaması için cami ve kiliselerin etrafına yüksek konutların yerleştirilmediğini açıkladı. 


Katılım yüzde 85


Turan, "11,2 hektarlık alanı kapsayacak Muş Kale Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle 269 konut ve 42 işyeri karşılığında uzlaşma sağlandı. Hak sahiplerinin yüzde 85’inin katılımı gösterdiği projeyle kentsel dönüşüm alanı şehrin yeni ticaret ve yaşam merkezi haline gelecek" diye konuştu.


Akşam 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri