23 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de icradan satılık fabrika! 31.7 milyon TL'ye!

 Küçükçekmece'de icradan satılık fabrika! 31.7 milyon TL'ye!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, Yeşilköy Yolu üzerinde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 31 milyon 778 bin 817 TL bedel ile icradan satışa sunuldu.


İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, Yeşilköy Yolu üzerinde bulunan fabrika vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Fabrika için  31 milyon 778 bin 817 TL bedel isteniyor. 


Satışa konu taşınmaz İstiklal Caddesine cepheli konumda ve tamamı 4.870,00 metrekare alana sahip olup Halkalı Caddesi cephesinde yer alan 9916 parsel sayılı taşınmaz yanından girişlidir. Halkalı Caddesinden 170/13 dış kapı numarası almaktadır.


Özellikleri :

Taşınmazın İstiklal Caddesine cephesi 70 m, yola dik ortalama derinliği 70 m civarında olup taşınmaz üzerinde tek ve iki katlı B.A. taşıyıcı sistem üzerinde çelik konstrüksiyon çatılı fabrika ve depo binaları mevcuttur.Taşınmazın kapalı alanı 3.888,78 metrekaredir. Kapalı alanların zemini karo mozaik veya şaptan olup kapalı alan içinde personelin soyunmasına ayrılan mahaller ve WC bulunmaktadır. Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden istifade edecek konumda, civarın talep gören ticaret ve konut sahasında kalmakta olup ulaşım imkanları elverişlidir. Küçükçekmece'nin gelişmekte olan bölgesinde bulunmakta, kaymakamlık, belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü, okullar ve alışveriş merkezlerine oldukça yakın mesafede yer almaktadır.


Kıymeti : 31.778.817,00 TL

1. Satış Günü : 20/09/2018 günü 10:45 - 10:50 arası

2. Satış Günü : 18/10/2018 günü 10:45 - 10:50 arası


Satış Yeri : KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ A BLOK. İHALE ODASI - TEVFİKBEY MAH. HALKALI CAD. NO.146 GİRİŞ KAT, KÜÇÜKÇEKMCE - İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini T.C. Vakıflar Bankası Cennet Mahallesi Şubesi nezdindeki TR 020001500158007290502155 Iban nolu Müdürlüğümüz hesabına icra dosya numarası yazılarak ihale teminatı açıklımasıylı yatırdığına dair banka dekontu vermeleri veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV BEDELİ 48 Seri Numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği’nin “ D- İcra Yoluyla Yapılan Satışlarda Katma Değer Vergisinin Uygulaması” başlıklı bölümünün “2. Verginin Beyanı ve Ödenmesi” alt başlığındaki birinci paragrafı “ İcra dairelerince müzayede mahallinde yapılan satışlar nedeniyle hesaplanan katma değer vergisi, ilgili mevzuatı uyarınca en geç bedelin tahsil edildiği günü izleyen günün mesai saati bitimine kadar vergi dairesine beyan edilip aynı süre içinde ilgilisine ödettirileceğine, KDV yi yatırmaması halinde İİK nun 133. Maddesi gereğince ihale kararının kendisi hakkında kaldırılır ve 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İş bu ilan bütün ilgililerin dosyadaki adreslrine gönderilmiş oluptebliğ olunmayanlarla ilgili olarak ilanen tebligat yerine kaim olunacağı ilan olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/3751 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/07/2018