16 / 04 / 2024

Başakşehir'de icradan 3 milyon 500 bin TL'ye satılık villa!

Başakşehir'de icradan 3 milyon 500 bin TL'ye satılık villa!

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli,Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy Mevkii, 283 ada, 14 parselde yer alan 2 bin 696 metrekare villa ve arsasını satışa sunuyor


Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA
İLANI KÜÇÜKÇEKMECE 2. İCRA
MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

DOSYA NO: 2011-3460 Tal.

Bir borçtan dolayı kayden hacizli bulunan aşağıda cins, miktar, vasıf ve kıymetleri yazılı bulunan taşınmazlar açık artırma sureti ile satılacaktır.

TAPU KAYITLARI:

İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere mah. Dereköy mevkii 283 ada, 14 parselde kayıtlı bulunan 2.696,15 m2 miktarlı B.A.K. Villa ve arsanın tamamı borçlu adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU:
Başakşehir Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat şefliğinin 25.05.2011 tarih 8084 sayılı yazısına göre söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli 07.02.2003 onay tarihli Başakşehir sıvat-yeşiltepe mevkii, Dereköy çiftliği mevkii revizyon uygulama imar planı kapsamında konut alanında kalmakta olup, blok nizam, E.0.50 olmak üzere plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haizdir denilmiştir.

TAŞINMAZLARIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ:

Satışa konu taşınmaz İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, 1. kısım mah. Bülbül caddesinde tapunun 283 ada 14 parsel numarasında kayıtlı 2.696,15 m2 miktarlı B.A.K. Villa ve arsası vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir. Bülbül caddesinden 39 dış kapı numarası alan villa 02..numaralı taşınmaz bahçe kotunda yer alan bodrum kat, zemin kat ve galeri kat görünümlü 1 normal kat olmak üzere üç kattan müteşekkil, B.A.K. Tarzda, ayrık nizamda, 1. sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olup, açık yüzme havuzunun da yer aldığı bahçe kotundan girişli bodrum katında salon, salona açık mutfak, spor odası, geçiş piyesi, banyo WC ve sauna mahalleri, çamaşır odası, VVC, depo, oda, VVC- duş ve makine bölümü, bina ana girişinin yer aldığı zemin katında şömineli salon, mutfak, yemek mahalli, ebeveyn banyolu yatak odası, WC- lavabo, salondan dahili merdiven ile çıkılan, ayrıca bina dışından müstakil girişi de bulunan üst katında, içerisinde giysi ve soyunma odası ile banyo- VVC ihtiva eden yatak odası, geçiş piyesi, oda ile oda içerisinde WC- duş, TV bölümü, ebeveyn banyolu yatak odasından ibaret, parselin yol cephesinde üç araçlık kapalı otopark mahalli mevcut, söz konusu bina zeminde 205 m2 alana sahip, kapalı alanları itibarıyla toplam kullanım alanı 807 m2 civarında ıslak hacim zeminleri granit seramik, salon ve oda zeminleri lamine parke ve kısmen seramik, duvarları sıvalı ve boyalı, alüminyum doğramalı, banyo- VVC mahallerinde sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları ikmal edilmiş durumda, mutfaklarında ise tezgah, modüler mutfak dolapları ile ankastre mutfak gereçleri mevcut, bina dahilinde.merkezi ısıtma, havalandırma, açık yüzme havuzu, kapalı devre güvenlik tertibatı mevcut olup, çevre tanzimi yapılmış durumdadır.

Satışa konu taşınmaz bulunduğu mevkii itibarıyla alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlarından istifade edecek konumda, civarın talep gören, iskana elverişli konut alanında yer almaktadır.

KIYMETİ:
Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevkii, imar durumu, yüzölçümü, ana artere olan mesafesi, inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, belediye ve alt yapı hizmetlerinden yararlanma durumu, inşaat maliyetleri deprem sonrası emlak alım ve satım koşulları, değerine tesir edecek olumlu ve olumsuz tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları da göz önüne alınarak Başakşehir ilçesi, 1. kısım mah. 283 ada, 14 parselde kayıtlı taşınmazın tamamına bilirkişi tarafından 3.500.000,00 TL. kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1.) Taşınmaz 19.09.2011 tarihinde saat: 14.00 -14.15 arasında Küçükçekmece 2. icra Müdürlüğü adresinde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen bedellerin % 60 ve satış masraflarını ve rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek şartı ile satış yapılır. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kayıt ve şartı ile 29.09.2011 günü aynı yer ve aynı saatlerde olmak üzere ayrı 2. açık artı/maya çıkartılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin % 40 oranını aşması ve satış masrafları ile rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek kayıt ve şartı ile en çok artırana satış yapılır.

2-) Artırmaya iştirak edeceklerin takdir edilen kıymetlerin % 20 si nispetinde ayrı ayrı pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediği takdirde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir, ihale damga pulu bedeli alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı ve % 18 katma değer vergisi alıcıya aittir. Tahliye ücreti ile taşınmazın aynından doğan vergi ilişikleri ve tapu satış harcı satış bedellerinden ödenir.

3-) ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (ilgililer tedbirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususu ile fafe ve masrafa dair olan iddiaları dayanağı belgeler ile birlikte 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-) Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmez ise ihale İİK.nun 133 maddesi gereğince fesh edilir, iki ihale arasındaki farktan ve % yasal faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-) Tapu sicilinde adresleri mevcut olup da kendilerine tebligat gönderilen ilgililerine tebligat yapılamadığı taktirde ayrıca adres tahkiki yapılmayıp işbu ilan tebliğ yerine geçerli sayılacaktır.

6-) Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

7-) Satışla iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları daha geniş bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyasından bilgi almaları ilan olunur.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com