24 / 04 / 2024

Emlak Konut Hoşdere 4.Etap arsa ihalesine 100 milyon TL teklif geldi!

 Emlak Konut Hoşdere 4.Etap arsa ihalesine 100 milyon TL teklif geldi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Başakşehir Hoşdere 4. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumu bugün açık ihale usulü ile kapalı zarf teklif alma ile gerçekleşti. Arsaya 7 firmadan teklif geldi.


Başakşehir Hoşdere 4. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumu gerçekleşti. İhaleye 7 firmadan teklif geldi. En yüksek teklifi 100 milyon TL ile Yılmaz İnşaat yaptı.


Yılmaz İnşaat arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı ise 400 milyon TL olarak belirlendi. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi.


İkinci teklif ise İzka İnşaat-Sıtar İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi. Şirket payı toplam gelir teklifi 63 milyon TL olan İzka İnşaat-Sıtar İnşaat İş Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı 350 milyon TL. Şirket payı gelir oranı da yüzde 18 olarak belirlendi. 


Şirket payı toplam gelir rakamı 50 milyon TL olan Cihan İnşaat-Kadifeteks Mensucat-Yöryapı İnşaat İş Ortaklığı üçüncü sırayı aldı. Şirket payı gelir oranı yüzde 20 olan şirketin arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı ise 250 milyon TL.


4. sırada yer alan Dağ Mimarlık Yapı Gayrimenkul-Dağ Mühendislik İş Ortaklığı'nın verdiği şirket payı toplam gelir rakamı 22 milyon 500 bin TL, arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı 150 milyon TL ve şirket payı gelir oranı yüze 15 olarak belirlendi. 


5.sırada, Başyapı İnşaat-Akkom Mühendislik İnşaat İş Ortaklığı verdikleri şirket payı toplam gelir rakamı 16 milyon TL, arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı 100 milyon TL ve şirket payı gelir oranı yüzde 16. 


İhalede Be-Ma İnşaat- MMSA Tarım Hayvancılık Turizm-Nayla Gayrimenkul İş Ortaklığı ise şirket payı toplam gelir rakamı olarak 15 milyon TL teklifte bulundu. Arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı 75 milyon TL olan Be-Ma İnşaat- MMSA Tarım Hayvancılık Turizm-Nayla Gayrimenkul İş Ortaklığı'nın şirket payı gelir oranı yüzde 20 olarak belirlendi. 


 Emlak Konut Hoşdere 4.Etap arsa ihalesine 100 milyon TL teklif geldi!


Son sırada ise Teknik Yapı Konut-Teknik Yapı Teknik Yapılar İş Ortaklığı yer alıyor. Şirket payı toplam gelir rakamı 7 milyon 500 TL, arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı 50 milyon TL ve şirket payı gelir oranı yüzde 15 olarak belirlendi.


Emlak Konut Başakşehir Hoşdere 4. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ikinci oturumu pazarlık açık artırma ile yapılacak. 


1 adet özel sağlık tesis alanı, 5 adet konut alanı, 1 adet ticaret alanı, 1 adet özel sosyal kültürel tesis alanı, 1 adet özel temel eğitim öncesi eğitim alanı, 1 adet özel ilköğretim tesis alanı, 1 adet ilköğretim tesis alanı ve park alanlarından oluşan arsanın toplam alanı 189 bin 901,42 metrekare, emsale esas inşaat alanı ise 225 bin 663,66 metrekare olarak belirlendi.