26 / 04 / 2024

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli yapı nasıl tespit edilir?

Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile riskli yapı tespitine ilişkin bilgilere yer veriliyor.Buna göre riskli yapı nasıl tespit edilir?İşte riskli yapı tespiti..

Riskli yapılar nasıl belirleniyor?

Riskli yapıların belirlenmesine ilişkin bilgilere Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.Buna göre riskli yapılar nasıl belirleniyor?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alan ve riskli yapılar üzerinde gerçekleşiyor.Peki riskli alan tespiti nasıl yapılır?İşte riskli yapı tespit süreci..

Riskli alan içerisinde kalan risksiz binaların durumu ne olacak?

Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebiliyor ve riskli olan yapılar yıkılıyor.Peki riskli alan içerisinde kalan risksiz binaların durumu ne olacak?

Riskli yapıya risksiz raporu verene suç duyurusunda bulunulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün uygulamasına yönelik yönetmelikte değişiklik yaptı. Düzenleme ile metruk binalardan kentsel dönüşüm desteği talep edenlere, 'üstü örtülü ve yıkık olmama' şartı getirildi.