26 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır

Konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmeli?

Ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu araştırırken, en çok merak edilen konulardan birisi de konut kredisinin nasıl alındığı. Peki konut kredisi nedir? Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi nasıl alınır? Şartları neler?

Krediyle ev sahibi olmak için bankalara akın ediyoruz. Peki konut kredisini kimler kullanabilir? Şartları nelerdir?

2016 ylında konut kredisi miktarı yüzde 11 arttı!

Konut kredisi faizinin 2016 yılında yüzde 1'in altına düşmesi kredi kullanan kişileri artırdı. Kişi başına kullanılan konut kredisi miktarı ortalaması ise yüzde 11 artarak 126 bin liraya çıktı.

Konut kredisi alma süreci nasıl işler?

Konut kredisi, konut finansmanı için kullandırılan bir mortgage türü olarak karşımıza çıkıyor.Peki "konut kredisi alma süreci nasıl işler? Konut kredisi kimler alabilir?" diyorsanız işte yanıtı..

Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler!

Konut kredisini,geliri olup bunu ispatlayan herkes alabiliyor.Konut kredisi başvurusu için başvuru formunu doldurup, bazı belgeleri temin etmek gerekiyor.Peki konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Konut kredilerindeki talebin gerilemesi bekleniyor!

Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarına göre Kredi talebi açısından bakıldığında; bireysel kredilere olan talep arttı. "2015'in ilk çeyreğinde; konut ve taşıt kredilerine olan talebin gerilemesi bekleniyor"

İnşaat ve konut kredileri iki katına çıktı!

Türkiye'de 2004-2013 arası 10 yıllık dönemde bankacılık sektörünün imalat sanayiine yönelik kredileri yarı yarıya azalırken, inşaat ve konut kredileri iki katına çıktı.

Konut kredisi faizleri yüzde 1,03'den başlıyor!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı verilerine göre 10 yıllık faiz oranları yüzde 1,03'ten başlıyor. DD Mortgage yüzde 1,03 ile ilk sırada yer alıyor...

Konut kredisi faiz oranları 2014! Yüzde 0,93!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı verilerine göre Yine ilk sırada DD Mortgage ve Ziraat Bankası yer alıyor. DD Mortgage ve Ziraat Bankası yüzde 0,93 faiz oranı ile kredi kullandırtıyor...

Konut kredisi için tahsil edilen 3 bin 365 TL masraf tüketiciye iade edildi!

Fırat Gezgen konut kredisi çektiği bankanın kendisinden haksız yere kestiğini öne sürdüğü 3 bin 365 TL'lik dosya masrafı ve yeniden yapılandırma ücretinin iadesi için verdiği savaşı kazandı

Konut, taşıt ve tüketici kredilerine yeni düzenleme geliyor!

Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle 1 Şubat'tan itibaren kredi kartları taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek. Konut, taşıt ve tüketici kredilerine yeni düzenleme geliyor...